Bijna, bijna.. tot de zomervakantie.

Hier in het zonnige Zuiden begint de zomervakantie over drie weken. Voordat het zover is staat er nog een hoop op de toch al overvolle agenda.

Om wat dingen te noemen: een toetsweek met de nodige stress en een belangrijke hockeywedstrijd voor puberella. Kamp, musical en eindfeest groep 8 voor zoon plus kennismaking nieuwe klas op voortgezet onderwijs (boeken en laptop bestellen, nieuwe fiets uitzoeken etc etc). 

Nieuw huis

Daarnaast dachten wij dat het een goede timing was om een nieuw huis te kopen en dus ons huidige huis te koop te zetten. Nu ben ik niet vies van een beetje stress maar dit is wat, eh, veel allemaal.

Vandaag werden de foto’s voor Funda gemaakt. Op de foto’s: een onberispelijk opgeruimd ruimtelijk edoch gezellige hoekwoning. Dat ging niet bepaald vanzelf – understatement. De afgelopen weekenden bestonden uit opruimen, weggooien en naar de stort rijden. Man man, wat passen er veel onnodige spullen in een huis.

De makelaar is hoopvol (of zijn ze dat altijd?) en wij hopen en bidden op verkoop voor de vakantie. Bezichtigingen door laten lopen tijdens onze vakantie gaat niet in verband met onze rood-wit behaarde huisgenoot. Hij blijft thuis en presteert het om de bank dagelijks van zoveel haren te voorzien dat je je afvraagt of hij ondertussen niet kaal zou moeten zijn. Een pension is overwogen en verworpen. De laatste keer pension was hij zo boos en verongelijkt, dat hebben we nog maanden moeten bekopen. Willem blijft dus thuis – met liefdevolle verzorging hoor – en wij duimen dat er mensen zijn die dit fijne huis snel kopen.

Keuzestress

Daarnaast moeten we nadenken en keuzes maken voor het nieuwe huis, vloeren. Hout, wat voor hout? Keuken, wit hoogglans greeploos of toch matzwart? Wat voor blad? En een kleine verbouwing. Of gaan we er wonen en we zien het later wel. Natuurlijk weet ik ook dat het er dan nooit meer van komt. Keuzestress die op de schaal van wereldproblematiek niks voorstelt. I know.

Zomervakantie van zes weken

Ondertussen loopt ook voor mij het school-werkjaar ten einde. En dat betekent bérgen nakijkwerk. Maar dan ook serieuze hoge bergen, en etentjes, diplomering en andere social events die bij afsluiten horen. Alles moet af voor de vakantie. Dat betekent avonden en weekenden doorwerken. Maar voor een zomervakantie van zes weken doe ik veel hoor. Heel veel. 

De vakantie zelf, werkelijk nog geen seconde over nagedacht na het boeken van het huisje op een Franse camping. Die komende laatste weken; van sommige dingen ga ik intens genieten (het afscheid van mijn jongste van de basisschool) en ondergaan (werk). En daarnaast veel schoonmaken en opruimen om ons huis snel verkocht te krijgen. 

Genieten en ontspannen

Maar dan…. genieten van een lange, hopelijk zonnige en ontspannen vakantie. Na de Frankrijk vakantie ga ik met mijn moeder naar Madagascar om mijn zusje op te zoeken, zij woont daar. Als jullie het leuk vinden schrijf ik daarover. 

Gisteren keek ik op school in de niet flatterende spiegel en constateerde een grijze uitgroei in de vorm van een landingsbaan, wallen en een vermoeide blik. Ik zeg: meer concealer. En Chardonnay. 

Bijna bijna…

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results