De elfde van de elfde.

Voor iedereen die niet in Brabant of Limburg woont een kleine toelichting. Carnaval is hier een ding. Een feest, een volksfeest. Wij wonen in Den Bosch en carnaval is hier echt een begrip. Een feest waar je (bijna) niet omheen kan. 

Start carnaval

Gisteren was het 11 november. Hier de elfde van de elfde. De aftrap van het carnavalseizoen. Niet te missen. Exact om 11.11 stonden duizenden Bosschenaren in Bossche outfit klaar om dit moment te beleven. Oud, jong, we stonden er. Zo ook ik, in Oeteldonk outfit: jasje en sjaal. 11-11 viel dit jaar op een maandag. Mijn vrije dag, kinderen op school: win-win situatie! 

Geen alcohol

Puberella had besloten om na school ook de stad in te gaan. Met vriendinnen, met jasje en sjaal. Waar wij vroeger (lees vorige eeuw) op ons bijna 16de overal binnen kwamen is dat nu even anders. Portiers controleren scherp op ID-bewijzen. De meeste horeca gelegenheden nemen geen enkel risico en weigeren iedereen die geen 18 is. Geen alcohol onder 18, ze riskeren flinke boetes. Enkele kroegen hanteren de 16 jaar leeftijd. Helaas voor puberella & friends, geen 16. Dus geen toegang. Dus ze moesten buiten blijven, liepen wat heen en weer. Ik dacht aan de tijd toen ik bijna 16 was. Hoe anders dat was! Alcohol was toen toch een soort van normaal. Andere tijden… 

Maar stiekem  ben ik ook best blij met deze tijd. Ik bedoel: kijk naar deze foto. My worst nightmare, deze mooie meiden in de stad. Toch wel fijn als puberella broodnuchter om 20.00 thuis is. Hoe gaan jullie daarmee om? 

De elfde van de elfde.
Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results