De gekste redenen om niet te slapen.

4 april 2017

Onze jongste heeft zichzelf een gewoonte aangeleerd die maar moeilijk af te leren is. Vrijwel iedere avond komt ze een kwartiertje of half uurtje nadat we haar hebben ingestopt nog even naar beneden om “iets te melden”. We vermoeden dat ze tegen die tijd in haar drukke hoofdje wat tot rust komt maar nog niet kan slapen, en voor de gezelligheid ons even opzoekt. Wij hebben vrij snel duidelijk gemaakt dat wij dat minder gezellig vinden, omdat ze nu eenmaal moet slapen.

Een reden om uit bed te komen

Inmiddels is ze ook zover dat ze snapt dat als ze ’s nachts wakker wordt en ons roept, er wel een reden moet zijn om ons uit bed te halen. Dus nu bedenkt ze voor elke keer dat ze ons gezelschap zoekt terwijl ze zou moeten slapen een reden. Ze komt telkens iets melden, draait zich om een huppelt weer terug naar bed. En nu zitten wij ermee.

Zo werd ze een nacht wakker en riep mij. Toen ik binnenkwam keek ze me met grote ogen ernstig aan en zei: “mama, waarom is het leven toch zo kort?” Waarna ze zich omdraaide en verder sliep. Ik niet. Ik zat nog een half uur op de rand van dat bed na te denken over deze, toch wel, levensvraag.

Twee weken geleden stond ze om 03:00 aan mijn bed: “mam, ik heb het koud!!” Ja schatje, dat komt omdat je geen pyjama aan wilde en je in je ondergoed staat. “Maar wat moet ik nou dóen??” Trek je pyjama maar aan. “oh, goed idee!!” En daar huppelde ze weer naar haar kamer, om met pyjama aan weer in bed te kruipen.

Eergisteravond kwam ze een half uurtje na het instoppen beneden: “Mam! Er is iets heel geks!! Ik wist helemaal niet dat mijn haar los zat!!” Draait zich om en gaat weer naar bed.

Vorige week

In willekeurige volgorde: “Er zit een vlekje op mijn teen. Ja, dat zag ik omdat ik even met mijn zaklampje op mijn teen scheen”. “Wist je dat mijn vriendinnetje A. élke dag een cadeautje krijgt van haar mama en papa? Élke dag? Kijken alle poezen scheel, of alleen die van de overburen? Volgens mij zit mijn ene vinger -kijk maar deze, aan deze hand- veel te los”.

Soms verzint ze geen smoesje/reden, maar komt ze gewoon melden: “Ik kan helemaal écht niet slapen”. Ik denk er dan een grapje van te maken: “Wat als je nou probeert om nep te slapen dan?”
*kijkt moeilijk* “Nep slapen?” Ja, in plaats van te proberen écht te slapen, probeer je nep te slapen.
Met een twijfelend gezicht: “Eh, het probleem is dat ik van nep slapen nogal ga spelen op mijn kamer”. Dat werkte dus ook niet. En misschien is mijn humor nog iets te hoog gegrepen voor haar.

Mijn (poging tot) humor is wel vaker een probleem

Zoals enkele weken geleden: 10 minuten nadat ik haar heb ingestopt alweer beneden: “Mam, als ik probeer te slapen, dan moet ik hoesten, en dat doe ik met mijn ogen open, dus dan kan ik niet slapen”. Ok, en als je nou hoest met je ogen dicht?
“Goed idee! Welterusten!” En huppelt de kamer weer uit, maar hoest tijdens het verlaten van de kamer. Botst tegen de deurpost. Moppert terwijl ze de trap oploopt “Ik weet niet of dit zo handig gaat zijn….”

Lees ook:

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.