De onvoorspelbare koffie dates met kinderen.

Met je kinderen op restaurant gaan, zoals onze Vlaamse zuiderburen zo mooi zeggen, is een hoofdstuk apart. Zoals de meeste zaken die je met je kroost onderneemt, kan het echt alle kanten op.

Eindeloos koffie drinken

Toen ik moeder werd dacht ik dat ik mijn ‘vrije’ dagen kon besteden aan eindeloos koffie drinken met mijn baby, later dreumes, peuter etc. En inderdaad, een maxi cosi met slapende baby erin is een prima te managen bij een kopje koffie buitenshuis.

Zodra er echter iets van een eigen wil in ontwikkeling is, heb je ineens je koffie ochtend niet meer in de hand. Het is geen gekke gedachte en het lijkt een hoge slagingskans te hebben. Men neme een knus etablissement met fijne kinderhoek waar een blind paard geen kwaad kan doen. Maar kleine verassing, het kind in kwestie kan er heel anders over denken. Ook kan een omgegooide appelsap in je tas, of een poepluier met bad indicatie flink roet in je koffie gooien. De spontane momenten waarop kindlief ineens heerlijk zelf zit te spelen en je vol ongeloof beseft dat je een momentje voor jezelf hebt zijn er echter ook, je weet alleen nooit wanneer.

Koffie date

Inmiddels heb ik twee relatief grote kinderen die me helemaal arm vreten en zuipen als ze de gelegenheid krijgen. Ok, ze zijn (bijna) 4 en 8, maar kunnen in korte tijd enorme hoeveelheden chocomel, fristi en tosti wegdrukken. In de vakantie leek het me wel gepast het spul weer eens mee te nemen voor koffie drinken. Ik koos bewust voor een rustige plek. Niet de kinder hotspot van het moment, want eerlijk is eerlijk, ik ga niet zo lekker op het geluid van 50 spelende kinderen. In dit geval was het te combineren met een uitstapje naar de speelgoedwinkel. Mijn dochter had vele stickers en uiteindelijk een cadeau verdiend door ook ’s nachts de luier achterwege te laten. Bij mijn zoon brandde zijn zakgeld al een tijdje in zijn zak. 

We togen naar het altijd half verlate winkelcentrum langs de snelweg. Arme uitbaters, maar lekker rustig dat het er is! Je kunt er altijd gratis parkeren en als je besluit rennend en gillend door de Intertoys te gaan val je er niemand mee lastig. Er is ook een koffietentje waar op deze vrijdagochtend in kwestie nog geen twee en een halve paardenkop koffie zat te drinken. Ineens was daar zowaar een moment van rust. Zoonlief las met zijn chocomel een Donald Duckje terwijl dochterlief een puzzel maakte op de grond. Het duurde maar kort, want de puzzel kreeg al snel een fristi bad en er moest uiteraard nog even uitgebreid geplast en gepoept worden. Maar ook dat is in een half lege tent makkelijker te managen. Je laat je spullen en koffie gewoon staan en de deur van de wc blijft gewoon wagenwijd open. Heeft niemand last van.

Zomervakantie

Met de eerste zonnestralen fantaseer ik ook al over de zomervakantie. Onze bestemming is een zuid Europees land waar uit eten gaan goedkoper is dan boodschappen doen. Die koffie is gelukt, maar elke avond aan tafel in een restaurant? Daar is vast nog een hoop over te bloggen straks.

Lees ook:

Acht restaurants met speeltuin in Amsterdam

10 Hotspots in Amsterdam voor ouders en kinderen.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results