De schaamte voorbij.

Ze zeggen wel eens dat je na de bevalling de schaamte wel voorbij bent, maar voor Rianne was dat pas na de intake bij de bekkenbodemfysiotherapeute.

Of ik mijn drol aan wilde wijzen op het blaadje voor mijn neus… Onderzoekend kijk ik (Rianne) haar aan terwijl ik probeer te achterhalen welke datum het is. De kalender – die we hebben aangeschaft sinds de baby er is, want kalenderloos door het leven gaan is dan geen optie meer – verschijnt in mijn gedachten. Is dit een 1 april grap? Maar nee dat was toch op een zondag? Ik bekijk het blaadje waarop vijf soorten drollen uitgebeeld staan, elk met een korte beschrijving. ‘Konijnenkeutels, gemiddeld hard en een beetje vettig of zeer zacht’, ik lach me nerveus door de omschrijvingen heen en wijs de mijne vluchtig aan hopend snel klaar te zijn met dit onderwerp. Maar helaas voor mij, ze wil ook nog graag weten hoe ik op de wc mijn behoefte doe en of het in één keer komt of in delen. Ik kijk nog eens goed de kamer rond of ik ergens een verborgen camera kan ontdekken, maar nee dit is een serieuze zaak blijkt.

Dat je beter niet meer vies kan zijn van een beetje poep na je bevalling is handig meegenomen

Want de komende jaren zullen de meeste van ons luiers moeten verschonen. Maar dat ik mijn eigen ontlasting zou moeten omschrijven na de bevalling was geheel nieuw voor me. Maar goed, voor alles een eerste keer dus daar zat ik dan bij de intake van de bekkenbodemfysiotherapeute, vragen te beantwoorden over mijn ontlasting. En dat allemaal omdat ik drie maanden na de bevalling nog steeds zoveel last had van mijn onderrug. Ze deed het goed hoor de fysiotherapeut in kwestie, ze maakte nog ergens een klein grapje maar bleef verder serieus, want het is natuurlijk een serieuze zaak die bekkenbodem. Om eerlijk te zijn wist ik niet eens precies wat een bekkenbodem was en tijdens de zwangerschap heb ik er gelukkig geen last van gehad, maar nadat er met grof geweld een kind uit me is gerukt moet helaas ook ik eraan geloven, de bekkenbodem klachten.

De schaamte

Ze zeggen wel eens dat je na de bevalling de schaamte wel voorbij bent, maar voor mij was het pas na deze intake dat ik dacht nú heb ik echt geen greintje schaamte meer als het aankomt op vreemde mensen die aan me zitten, in me zitten of dingen van me willen weten die je zelfs je dagboek niet toe vertrouwt.

Maar goed schaamte vergeet je net als zoveel andere dingen en als je echt heel erg moe bent, wat natuurlijk geen uitzondering is op de regel als je moeder bent, vergeet je je zelfs te schamen wanneer je je schamen moet. Simpelweg omdat je hersenen pas te laat de connectie maken en het moment dan vaak alweer voorbij is. Vooral als je heel erg veel zin hebt in een broodje carpaccio met truffelmayonaise (want het mag weer!).

Shit

Ik had net besteld en was aan het genieten van de eerste zonnestralen op het terras toen een vreemd-doch niet onbekend luchtje mijn aandacht trok. Ik keek in de kinderwagen en ja hoor, daar lag ze covered in shit.. zelf leek ze er niet veel last van te hebben. De serveerster achter me keek van de kinderwagen naar mij en gaf me voorzichtig mijn broodje carpaccio. Ik heb nog even getwijfeld, want erg goed voor de conditionering is het natuurlijk niet, maar mijn handen duwden de kap weer naar beneden en de kinderwagen net iets verder weg zodat ik kon genieten van mijn welverdiende broodje carpaccio want ach, poep hoort nou eenmaal gewoon bij de orde van de dag tegenwoordig..

Lees ook:

Snel zindelijk: voorkom natte broeken door duidelijke communicatie.

Wanneer het moederinstinct je faliekant in de steek laat.

De schaamte voorbij.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results