De uitslag van de NIPT test.

14 maart 2017

Het is dinsdagmiddag 14:30. Ik zit in een vergadering op mijn werk bij Tumble ‘N Dry. We hebben het over storytelling en contentthema’s voor de komende maand. Heerlijke meetings vind ik dat, waarin je lekker kan brainstormen en ideeën kan spuien. Voordat ik de meeting instapte voel ik nog even een vertwijfeld gevoel omdat ik nog steeds niks heb gehoord van het AMC over de uitslag van de NIPT test. Die zou 10 dagen na de bloedafname binnen zijn. Misschien morgen dan.. denk ik.

Na 20 minuten vergaderen gaat mijn telefoon.

Anoniem, zie ik. Mijn hart maakt een sprongetje.. zal dit de uitslag zijn? Ik excuseer me van mijn collega’s en zeg dat ik een telefoontje heb. Ik merk dat ik nerveus ben, maar waarom eigenlijk? Mijn gevoel zegt dat alles prima is met ons kindje, maar doordat het afgelopen weken allemaal zo rommelig ging kan ik het nog niet helemaal loslaten. Ik neem op en hoor aan de andere kant een wat oudere dame met een serieuze stem. “Spreek ik met mevrouw Lindeboom? Ja? Kunt u allereerst ter verificatie uw adres en geboortedatum noemen?” Jemig, wat formeel, schiet er door mijn hoofd. Dat is vast geen goed nieuws. Stoïcijns dreun ik mijn gegevens op en vervolgens begint zij zichzelf voor te stellen en in iets teveel zinnen te vertellen waarom ze belt. Ja ja , denk ik.. de NIPT test. Schiet nou maar op. Als ze klaar is met haar serieuze introductie waarin ik hoopte af en toe wat warmte te horen komt ze dan eindelijk bij de conclusie: “Er zijn geen afwijkingen gevonden mevrouw, het ziet er allemaal goed uit”. Ik lach hardop, opgelucht en uitgelaten, en bedank haar voor het belletje. Vriendelijk hangt ze op. Zelf volgens mij ook best blij.

Dat moederinstinct..

Bij 10 weken dacht een echoscopiste dacht dat ze een verdikte nekplooi had gezien, terwijl het helemaal niet de juiste termijn was om een nekplooi op te meten. Ik was natuurlijk toen even in shock, maar was redelijk snel daarna vrij kalm eronder. Dit kindje voelde gewoon gezond. Het was vast een storm in een glas water! En voor zover we nu weten was dat ook zo. Wederom een mooi lesje moederschap: luisteren naar je gevoel!

ps: Mocht je niet precies weten wat de NIPT test is, dan kan je dat hier lezen.

Lezen wat hieraan vooraf ging?

Ik ben zwanger.. van de derde!

De 20 weken echo, het geslacht en hoe ik me voel

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.