Efficiënt shoppen: winkelen hoeft niet veel tijd te kosten.

Hoe leuk en ontspannen een dagje winkelen ook kan zijn, het lijkt een bezigheid uit een ver verleden die sinds de komst van de kinderen niet meer tot de mogelijkheden behoort.

Wanneer er nu inkopen gedaan moeten worden, gaat dit gepaard met zo snel mogelijk het boodschappenlijstje afwerken en stressvol van hier naar daar gevlieg in plaats van dat het een gezellige en plezierige activiteit is. Ik merk sowieso dat mijn prioriteiten wat verschoven zijn en ik tegenwoordig mijn spaarzame vrije tijd liever op de bank met een goede serie doorbreng dan struinend door de stad. Vandaar dat ik mijn tips op een rijtje heb gezet om zowel voor jezelf, het huis en de kinderen efficiënt te winkelen en tijd over te houden voor andere dingen.

Voor de kinderen: kledingruilmiddag

Het is schrikbarend hoe snel kinderen uit hun kleding groeien. Wil je je kind niet onbedoeld met hoog water later lopen, dan mag je elke maand wel naar de winkel voor een paar nieuwe broeken, zo lijkt het. Een efficiëntere, voordeligere en gezelligere manier om je kind in het (zo goed als) nieuw te steken, is om met andere moeders eens in de zoveel tijd een ruilmiddag te organiseren. Yvonne schreef al eerder over haar eigen doorgeefsysteem en hoeveel plezier ze hieraan beleeft. In plaats van online te struinen naar kleding in de juiste maten van je kinderen of je op zaterdagmiddag naar de overvolle winkelstraat te begeven, spreek je een paar keer per jaar af met ouders van kinderen met ongeveer dezelfde leeftijd als die van jou. De kleding kan direct gepast worden, zodat je zeker weet dat het de komende tijd goed zit, of in ieder geval past tot de volgende ruilmiddag.

Voor jezelf: personal stylist

Wil je er leuk en verzorgd uitzien, maar ontbreekt het je aan tijd of de puf om voor jezelf te winkelen? Laat dan iemand anders het werk voor je doen! Een personal stylist is de uitkomst voor drukbezette moeders. En het is al helemaal fijn wanneer dit gewoon online kan. Zo heeft Zalon bijvoorbeeld een goede service die het gemak van online shoppen met de aandacht van een persoonlijke stylist verenigt. Na een duidelijke questionnaire gaat een professionele stylist voor je aan de slag met het uitkiezen van de kleding, waarna het gewoon wordt thuisbezorgd. Wat niet past of toch je smaak niet is, stuur je kosteloos terug. Kind kan de was – of de boodschappen – doen!

Voor in huis: het abonnement

De dozen met biologische, super gezonde ingrediënten die de buren ontvangen om eenvoudig een maaltijd mee in elkaar te draaien zijn inmiddels een welbekend fenomeen. Het scheelt inderdaad een hoop tijd om de “wat eten we vandaag?”-vraag niet meer te hoeven beantwoorden. En ook al is het abonnementensysteem blijkbaar niet heel populair in Nederland, er zijn wel erg veel mogelijkheden als het aankomt op productabonnementen. Denk bijvoorbeeld aan een abo op scheermesjes, koffiebonen of dierenvoeding. Mijn persoonlijke favoriet? Het toiletpapier-abonnement! Een overzicht van een aantal product subscriptions vind je hier.

Lees ook:

Meisjes en hun kledingkeuzes! Hoe ga jij daarmee om?

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results