Gaat de wereld na corona veranderen?

Daar zitten we dan met z’n allen in een 1,5 meter samenleving, in en rondom het huis gekluisterd met onze (bijna altijd) lieve kinderen. Hoe kan het leven, de wereld, in zo’n korte periode zo erg veranderd zijn?

Ik kan het nog steeds niet bevatten. Maar toch doen we het. We slaan ons er doorheen. We spelen juffrouw of meester, we werken terwijl we de fles geven. We douchen pas na de lunch, en heel af en toe voor een belangrijke video conference, trekken we een leuke top aan. Want eerlijk is eerlijk, het advies is natuurlijk om normale kleding te blijven dragen, maar in werkelijkheid trek ik toch regelmatig mijn trainingspak aan.

Stempel op de mode

Zou deze tijd waar we nu in zitten een stempel zetten op de mode die gaat komen? Zouden we de hakken massaal de deur uit doen, en alleen maar voor comfort gaan? Elk decennium is weer anders qua kleding. Mode is een manier om te laten weten wie je bent. Trends laten zien wat er leeft in een maatschappij, dat zie je terug aan de mode van de afgelopen jaren en decennia.

Hoe gaat de wereld veranderen?

Of zouden we na deze periode juist onszelf meer uitdossen dan we nu doen? Juist omdat het op dit moment niet nodig is, en we ons juist extra willen uiten als hieruit zijn. Ik ben heel benieuwd wat er gaat gebeuren, hoe de wereld verder gaat veranderen.

En hoe zit dat met restaurants en cafés, gaan we die wanneer we weer mogen volle bak bezoeken? Durven we dat aan, of zijn we allemaal bevangen door smetvrees? Ik kan in elk geval niet wachten om weer heerlijk te kunnen tafelen met manlief, kids of vrienden. In een druk restaurant, om daarna nog een drankje te doen in een leuk café. Hoewel ik ook vind dat deze tijden een bepaalde charme heeft. Zo kook ik meer en experimenteer ik meer met eten. En iedereen hier, inclusief ikzelf, wordt daar ontzettend blij van. Zelfs de kinderen. Ik heb ze zowaar zover om dingen als gegrilde courgette en rode uien te eten.

Genieten vs frustratie

Mijn kinderen genieten stiekem volop van deze tijd. Ze spelen meer dan ooit buiten, ze hoeven niet naar school, en het is bizar genoeg constant lekker weer. En gelukkig vinden ze me ook best een leuke juf. Wie had dat gedacht?

Ook de tijd met de kinderen is fijn, hoewel ik ze ook vaak achter het behang kan plakken. Bijvoorbeeld wanneer mijn oudste geen zin heeft in zijn huiswerk, of wanneer mijn meiden lopen te kiften met elkaar. Maar al met al is het een fijne tijd.

Geniet jij ook een beetje van deze tijd? Ik ben benieuwd! Laat het me weten in een comment.

Lees ook: Lekkere maaltijd voor op zonnige dagen

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results