Geen last meer van stinkende en jeukende scheenbeschermers.

20 november 2015

Zo voorkom je huiduitslag of eczeem

Als je sportende kinderen hebt of zelf regelmatig scheenbeschermers draagt, dan ben je vast bekend met jeukende scheenbenen of stankoverlast na gebruik. Colinda en Jurgen, ouders van drie sportieve kinderen, ontdekten tijdens een reis door Australië zogenaamde ondersokken. Jurgen: “Toen we in Australië een hockeywedstrijd bezochten, ontdekten we dat veel spelers inner socks, dunne ondersokken, onder hun scheenbeschermers dragen. Het dunne laagje tussen huid en scheen zorgt voor een comfortabeler gevoel en voorkomt huiduitslag of eczeem. Een flink deel van de 1,5 miljoen voetballers en hockeyers in Nederland heeft hier last van. En, ook fijn: de ondersokken voorkomen ook de nare zweetlucht na het dragen. We waren direct enthousiast: onze kinderen hadden regelmatig last van hun scheenbeschermers, dus we kochten meteen een aantal inner socks om thuis te testen. Uit de opmerkingen van andere ouders konden we opmaken dat uitslag, nare geurtjes en niet lekker zittende scheenbeschermers zo ongeveer de standaard bleek te zijn. Er waren meer mensen die smachten naar een simpele, maar doeltreffende oplossing.”

Een dun laagje tussen scheen en scheenbeschermer

“Mijn vrouw Colinda en ik beschikken beide over een gezonde dosis nieuwsgierigheid en vinden het ontzettend leuk om nieuwe dingen op te zetten. Zo ontstond het idee om de inner socks naar Nederland te halen. We hebben allebei een achtergrond in marketing en communicatie en ervaring met (online) ondernemen. Colinda is bijvoorbeeld als 11 jaar lang eigenaar van Expeditie Kroost & Co; een van de eerste online reisorganisaties die verre reizen aanbiedt voor gezinnen met jonge kinderen. Voordat we van start gingen met ons idee, hebben we de Australische sokken uitvoerig zelf getest. En op basis van onze eigen bevindingen hebben we aantal dingen aangepast. Zo is de Australische variant gemaakt van katoen. Eenmaal nat van het zweet, droogt dit niet snel. Onze INR Sox zijn gemaakt van polyesterelastaan: een sneldrogend, rekbaar en heel dun materiaal. Dit droogt extreem snel en is dus een stuk comfortabeler.”

Sporten. Gewoon gaan is de beste optie.

Het succes van eenvoud

INR Sox zijn vanaf nu in Nederland verkrijgbaar! De prijs varieert van €9,95 tot €13,95. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en ze worden gratis thuisbezorgd. Volgens Jurgen zijn de eerste reacties op INR Sox heel positief. “We krijgen uit alle hoeken van het land dezelfde reacties als die van ons destijds. Namelijk dat het onvoorstelbaar is dat zo’n eenvoudig product zo’n enorme uitkomst biedt voor alle kinderen die dol zijn op hun sport, maar niet op het dragen van scheenbeschermers.”

WIN: Wil jij je kind verblijden met deze fijne INR Socks? Mamaschrijft mag twee paar weggeven. LIKE mamaschrijft en INR Sox op Facebook en DEEL dit berichtje op je eigen pagina. Volgende week maak ik bekend wie de sokken hebben gewonnen!

Jurgen en zijn kinderen tijdens de reis door Australie

Jurgen en zijn kinderen tijdens de reis door Australie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees ook:

Open brief aan luizenpluis moeders: een ode aan jullie

1 Reactie

  1. Marjon

    3 voetballende kinderen, mijn twee eczeemgevoelige dochters zouden hier ook heel blij van worden!

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.