Houd je baby in je tas.

6 april 2017

Paulien Cornelisse beschrijft de management ‘slang’ op een hilarische manier in haar blogs voor NRC en in haar boek ‘De verwarde cavia’. Zo las ik vanochtend nog eens een blog van haar na, waarin ze beschrijft hoe iemand zegt: Ik ben behoorlijk blauw. Of rood, geel of groen. Dat gaat dus over je communicatie stijl en waar je voorkeuren liggen. Heb ik serieus GISTERAVOND nog een training over gehad en ik hoor het mezelf zo zeggen op kantoor. Oeps!

Dus ja ik vind het ook vreselijk, management taal.

Heb me ook ooit voorgenomen om bepaalde woorden noooooit te gaan gebruiken. Gefaald. Ik zeg het allemaal: uitrollen, borgen, hoe zullen we dit eens aanvliegen, bottleneck, kerncompetentie, win-win situatie… En ga zo maar door. Tenenkrommend eigenlijk, maar ik hou me er maar aan vast dat ik het niet al te serieus neem en ook heel goed snoeiharde grappen kan maken, zoals de vergelijking tussen een adviseur /consultant en een prostituee (denk er maar eens over na, ideaal voor de vrijdagmiddag humor).

Maar vorige week hoorde ik een term waar ik VOL OVERGAVE en dus ook publiekelijk op deze blog van ga beweren dat ik die NOOIT maar dan ook NOOIT vrijwillig ga gebruiken. Misschien ligt het aan mijn zwangerschapshormonen (ik denk het dit keer zowaar niet), of het feit dat ik nogal visueel ben ingesteld (waarschijnlijk), maar vrijwel zeker ligt het aan deze belachelijke nieuwe metafoor waar een groep (mannelijke….uiteraard) collega’s mee terug kwam uit een sales training en ook direct begon te gebruiken op de werkvloer.

For the record: de externe trainer is uiteraard ook een man.

Het gaat erover dat mensen die veel van de inhoud weten soms al in het begin van een (sales) gesprek alles willen vertellen over wat ze kunnen doen voor de klant. Dan geef je zeg maar alles al weg voordat de klant erom gevraagd heeft. Daardoor kan de klant dan misschien niet zo onder de indruk zijn als wanneer je dat pas benoemt wanneer hij er oprecht om vraagt. Dit kun je in mijn beleving op meerdere manieren beschrijven in een metafoor. Iets met diamanten, of je kaarten bij je houden… zoiets.

De trainer koos echter voor het volgende: “Houd je baby in je tas.” SAY WHAT??!!

Lees ook:

Respect voor moderne papa’s.

Avocadohapje voor baby’s

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.