Houd je baby in je tas.

Kantoortaal. Er is al veel over geschreven. Over afschuwelijke woorden en zinnen als 'ik schiet wel even wat in', 'meetings' en 'een bilaatje'.

Paulien Cornelisse beschrijft de management ‘slang’ op een hilarische manier in haar blogs voor NRC en in haar boek ‘De verwarde cavia’. Zo las ik vanochtend nog eens een blog van haar na, waarin ze beschrijft hoe iemand zegt: Ik ben behoorlijk blauw. Of rood, geel of groen. Dat gaat dus over je communicatie stijl en waar je voorkeuren liggen. Heb ik serieus GISTERAVOND nog een training over gehad en ik hoor het mezelf zo zeggen op kantoor. Oeps!

Dus ja ik vind het ook vreselijk, management taal.

Heb me ook ooit voorgenomen om bepaalde woorden noooooit te gaan gebruiken. Gefaald. Ik zeg het allemaal: uitrollen, borgen, hoe zullen we dit eens aanvliegen, bottleneck, kerncompetentie, win-win situatie… En ga zo maar door. Tenenkrommend eigenlijk, maar ik hou me er maar aan vast dat ik het niet al te serieus neem en ook heel goed snoeiharde grappen kan maken, zoals de vergelijking tussen een adviseur /consultant en een prostituee (denk er maar eens over na, ideaal voor de vrijdagmiddag humor).

Maar vorige week hoorde ik een term waar ik VOL OVERGAVE en dus ook publiekelijk op deze blog van ga beweren dat ik die NOOIT maar dan ook NOOIT vrijwillig ga gebruiken. Misschien ligt het aan mijn zwangerschapshormonen (ik denk het dit keer zowaar niet), of het feit dat ik nogal visueel ben ingesteld (waarschijnlijk), maar vrijwel zeker ligt het aan deze belachelijke nieuwe metafoor waar een groep (mannelijke….uiteraard) collega’s mee terug kwam uit een sales training en ook direct begon te gebruiken op de werkvloer.

For the record: de externe trainer is uiteraard ook een man.

Het gaat erover dat mensen die veel van de inhoud weten soms al in het begin van een (sales) gesprek alles willen vertellen over wat ze kunnen doen voor de klant. Dan geef je zeg maar alles al weg voordat de klant erom gevraagd heeft. Daardoor kan de klant dan misschien niet zo onder de indruk zijn als wanneer je dat pas benoemt wanneer hij er oprecht om vraagt. Dit kun je in mijn beleving op meerdere manieren beschrijven in een metafoor. Iets met diamanten, of je kaarten bij je houden… zoiets.

De trainer koos echter voor het volgende: “Houd je baby in je tas.” SAY WHAT??!!

Lees ook:

Respect voor moderne papa’s.

Avocadohapje voor baby’s

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results