Grappige video: zo installeer je een autostoeltje voor je baby

Voor de eerste keer een autostoeltje installeren, is best even wennen. Deze how-to-dad komt er ook niet uit.

Toen wij naar het ziekenhuis scheurden omdat ik ging bevallen van de eerste, hadden we uiteraard de maxicosi mee. Hij lag los op de achterbank. Maar, shame on us, we hadden ons nog helemaal niet verdiept in hoe je zo’n autostoeltje vastzet. Toen we na mijn turbobevalling van 4 uur weer wegreden, bleek later dat de autostoel niet goed vast had gezeten..  Gelukkig had ik de hele terugreis als een wolvenmoeder naast mijn zoon gezeten, om ervoor te zorgen dat ik zeker wist dat alles goed ging.

Niet makkelijk, die gordels vastzetten

Het is ook niet makkelijk, zo’n stoeltje vastzetten. Mijn (schoon)ouders lopen er nog steeds mee te klooien. Vooral het vastzetten van de twee gordeltjes in het sluitingssysteem blijkt steeds weer lastig. Het is elke weer een soort puzzel voor ze.

How-to-dad filmpje

En daarom moest ik zo lachen om dit filmpje van de how-to-dad. Zo herkenbaar dat getrek en gemor aan dat stoeltje. Maar goed, hij maakt het wel heel bont. Met een knipoog natuurlijk.

Tips om je autostoeltje vast te zetten

Heb je ook moeite om het stoeltje op de juiste manier in de auto te zetten? Of ga je de maxicosi binnenkort voor het eerst gebruiken? Bekijk deze tips van de ANWB dan eens.

Lees ook: Exit kinderzitje

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

2 comments

  1. Pingback: Melk. De witte motor? * mamaschrijft

  2. Pingback: De BubbleBum: handzame en veilige stoelverhoger. * mamaschrijft

Type to Search

See all results