Grappige video: zo installeer je een autostoeltje voor je baby

13 juli 2016

Toen wij naar het ziekenhuis scheurden omdat ik ging bevallen van de eerste, hadden we uiteraard de maxicosi mee. Hij lag los op de achterbank. Maar, shame on us, we hadden ons nog helemaal niet verdiept in hoe je zo’n autostoeltje vastzet. Toen we na mijn turbobevalling van 4 uur weer wegreden, bleek later dat de autostoel niet goed vast had gezeten..  Gelukkig had ik de hele terugreis als een wolvenmoeder naast mijn zoon gezeten, om ervoor te zorgen dat ik zeker wist dat alles goed ging.

Niet makkelijk, die gordels vastzetten

Het is ook niet makkelijk, zo’n stoeltje vastzetten. Mijn (schoon)ouders lopen er nog steeds mee te klooien. Vooral het vastzetten van de twee gordeltjes in het sluitingssysteem blijkt steeds weer lastig. Het is elke weer een soort puzzel voor ze.

How-to-dad filmpje

En daarom moest ik zo lachen om dit filmpje van de how-to-dad. Zo herkenbaar dat getrek en gemor aan dat stoeltje. Maar goed, hij maakt het wel heel bont. Met een knipoog natuurlijk.

Tips om je autostoeltje vast te zetten

Heb je ook moeite om het stoeltje op de juiste manier in de auto te zetten? Of ga je de maxicosi binnenkort voor het eerst gebruiken? Bekijk deze tips van de ANWB dan eens.

Lees ook: Exit kinderzitje

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Melk. De witte motor? * mamaschrijft - […] Superfood voor je baby en dreumes: avocado Zo installeer je een autostoeltje voor je baby […]
  2. De BubbleBum: handzame en veilige stoelverhoger. * mamaschrijft - […] Zo installeer je een autostoeltje (NIET) in je auto! […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.