‘Hippe’ uitjes met je kind, do or don’t?

Joske heeft het niet zo op 'hippe' uitjes met een kind. Maar op een dag gaat ze er toch voor, met een niet al te smakelijke afloop.

Hippe ouders zijn in mijn ogen ouders die hun leven zoveel mogelijk hetzelfde leven als toen ze nog geen kinderen hadden. Ze maken zonder te blikken of blozen verre reizen, zijn goed in shape en ondernemen regelmatig uitjes zonder dat ze daar moeilijk over doen. Ik heb het natuurlijk niet over een uitje naar de bloody dierentuin of een ranzige ballenbak, ik heb het over uitjes naar stranden met moderne strandtenten, foodtruckfestivals en biologische streekmarkten.

Hippe ouders

Hippe ouders zeggen vaak dat het heel erg aan jezelf ligt hoe makkelijk je met je kinderen omgaat. Je moet ze vooral overal mee naar toenemen en je niet laten belemmeren door het feit dát je kinderen hebt. Gewoon lekker doorleven! (En dan lekker met een lange RrrrRrrrr…)

Ik ben niet knetterslank, houd absoluut niet van verre reizen en mijn leven is het afgelopen jaar totaal anders geweest dan alle jaren hiervoor. Maar, mijn geliefde heeft al vaker voorgesteld om iets te gaan doen met z’n drieën. Iets te gaan doen…. Mijn hartritme nam al onrustige vormen aan bij het aanhoren van de vraag. Dutjes die overgeslagen worden waardoor je aan het einde van de dag in helse toestand belandt, een halve aanhanger gevuld met luiers, doeken en aanverwanten mee moeten slepen om alles bij de hand te hebben, terwijl je je op de plek van bestemming van verschoonplek naar tussendoortje haast…

Uitjes, wat een gezweet, gezeik en geklooi.

De zon scheen op de bewuste zondag. Ik was met het goede been uit bed gestapt, het optimistische, ‘’ik ben klaar voor een hip uitje’’ been. Een fijne vriendin van ons stond met haar bedrijf Modderlab op zo’n hipstermarkt in Utrecht. Modderlab verzorgt activiteiten voor kinderen die je thuis liever niet hebt vanwege het gedoe, maar die kinderen dolgraag doen. Vandaag stond slimey maken op het programma en omdat we haar wilde supporten, leek het een goed idee er heen te gaan. Blij verrast reageerde mijn man op het voorstel. ‘’Echt? Leuk! Gaan we met z’n 3-en op pad!’’ Alle (‘’Alle’’ naar mijn mans norm) spullen werden verzameld, het kind in een te hippe palmboomoutfit in de auto gezet en hup, daar gingen paps en mams, samen op pad.

10 hotspots in Amsterdam voor ouders en kinderen

Cas had genoeg te zien en wij vermaakten ons kostelijk.

Er werd geshopt, gekuierd en genoten van het mooie weer. Tot ons genoegen zagen we dat het foodtruckfestival Trek vlak naast de markt was. In afwachting van de opening van het festival struinden we met onze Bugaboo en hip gekleede baby door Utrecht. Het was echt leuk om met z’n drieën op het festival te zijn. I. en ik aten een berg friet, Cas kreeg een banaan en we hebben ons verbaasd over de mensen om ons heen, gelachen en gepronkt met onze zoon. Toen ik daar in de middagzon zat met mijn geliefden, nam ik het mezelf kwalijk dat ik vaak zo moeilijk deed over dit soort dingen. Het ging hartstikke goed en we hadden een geweldige middag samen.

Eenmaal in de auto terug begon Cas een beetje te kuchen.

Voor ik met mijn ogen kon knipperen lag de hele autostoel vol kots. En voor ik het echt besefte kwam er nog een lading. En ja hoor, nog een golf. Ik schrok me helemaal de tandjes. Dit was geen babykots meer, dit was een serieuze hoeveelheid met serieus aroma! Ik begon te schreeuwen tegen dat we DIRECT MOESTEN STOPPEN omdat Cas HELEMAAL niet goed werd. Cas kotste vervolgens nog een laatste keer en begon vreselijk te huilen. Eigenlijk wilde ik ook vreselijk hard huilen; ik háát kots. We stopten op een parkeerplaats om puin te ruimen. In de gleuven van zijn autostoel zat kots, de palmbomen op zijn pak waren versierd met kotsklodders en zijn vingertjes plakten met kotslijm aan elkaar…

Wat. Een. Ellende.

Gedesillusioneerd begon ik de kotsinferno op te ruimen terwijl I. Cas schoonmaakte. ‘’Waar is de luiertas?!” riep ik verwilderd. De luiertas…. Het viel stil. Die had mijn echtgenoot niet meegenomen, hij dacht dat we wel zonder konden. Ik voelde een immense woede in me opkomen. Ik begon enorm te foeteren en precies op dat moment deed een stevige windvlaag mijn zomerjurk opwaaien. Waarschijnlijk heeft iedereen in Zeist en omstreken mijn ondergoedkeuze gezien, terwijl ik driftig en mopperend de gordelbeschermers die tot sushikotsrollen geworden waren, probeerde schoon te krijgen.

Ik begon enorm hard te lachen. Kijk ons nou, lekker hip!

Lekker kotsklonten uit de kieren van een autostoel schrapen, zonder dat je er de juiste spullen voor hebt, terwijl Zeist en omstreken je onderkant bewonderen dankzij je opwaaiende hippe jurk. Superleuk, deze uitjes! I. vraagt wat er te lachen valt. “Oh gewoon. Ik vind het zo lekker ontspannen om met elkaar weg te gaan.’’ I. zucht vermoeid. Terwijl we door onze mond proberen te ademen, stappen we in de auto. I. kijkt in de achteruitkijkspiegel naar me. “Had je toch weer gelijk schat. Het is een hoop gedoe zo’n uitje en ik had de luiertas in moeten pakken. Sorry. Ik zal beter naar je luisteren’’ Dankzij die woorden werd het op de valreep toch nog een héél geslaagd uitje.

Lees ook:

Help! Mijn kind wil niet doorslapen.

7x lunchen met kinderen in Amsterdam.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

1 comment

Type to Search

See all results