Hoe leg je een daad van terreur uit aan je kind?

Judy is één van de nieuwe bloggers op mamaschrijft en moeder van dochters Marie van 3 en Sien van 9 maanden. Ook is ze in het dagelijks leven coach voor moeders en voor meiden bij haar eigen bedrijf beLEEF! kindercoaching. Dit is haar eerste blog, over de aanslag in Utrecht.

Daar zit je dan. Intens verdrietig omdat je knie pijn doet. Je maakt je druk om welke pleister het beste zou helpen om de pijn te verzachten. Terwijl ik met jou de pleisters aan het uitzoeken ben, zie ik mijn ooghoek de zoveelste agent, de zoveelste cameraploeg voorbij komen. De straat is even onze straat niet meer.

Boze wereld buiten

Gisteravond deed ik de gordijnen dicht toen ik zwaar gewapende mannen voor onze deur zag staan. Ik liet de boze wereld buiten en keerde naar binnen. Met mijn kroost. Doen alsof het er niet was. Voor mijn kinderen dan, want ik weet dat ze er staan en ik weet wie ze aan het zoeken zijn.

Vanmorgen huppelde jij langs de plek waar we bijna dagelijks huppelen. De plek waar gisteren een moordenaar schuil zat, je vroeg: “Mam, wat veel politie. Wat doen ze hier?” Ik wist geen antwoord. Voor het eerst in jouw leven wist ik echt geen antwoord. Je stelt wel vaker vragen, die ik lastig vind. Maar nu. Hoe vertel je aan je kind dat gisteren op luttele meters van haar huis een moordenaar is opgepakt. Iemand die onze stad, onze wijk heeft veranderd. Iemand die angst heeft gezaaid op een plek waar ik je veiligheid wil bieden. Ik heb geen antwoord dit keer.

Een pleister

We plakken samen een pleister op jouw knie, met veel hartjes erop. Dat moet helpen. We strooien er wat extra magie overheen en je hinkelt naar de bank. “Het doet echt pijn mama.”

Judy refereert in dit blog naar de aanslag die plaatsvond in een tram in Utrecht waarbij een man het vuur opende op passagiers en daardoor vier mensen zijn omgekomen.

Lees ook:

Acht dingen waar ik me als moeder zorgen over maak.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results