Hoe rijk kan een moeder zijn.

3 april 2013
Hoe rijk kan een moeder zijn.

Hoe rijk kan een moeder zijn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nikolien Martina-Doorenbos vervult dagelijks verschillende rollen, van moeder en vrouw tot inspirator en trainer, en weet als geen ander hoe uitdagend het is om te jongleren met een hoop ballen. “In mijn praktijk Moms&More begeleid en inspireer ik moeders in hun moederschap, work-life balance en in hun invulling van alle rollen. Mijn missie is om moeders te helpen ontdekken hoe zij vorm geven aan het moederschap en wat voor geweldige moeder zij op hun eigen manier zijn zonder daarbij perfect te hoeven zijn.”

Jong geleerd is oud gedaan. In een grote speelgoedketen kan je speelgoed kopen gecategoriseerd naar wat je baby of peuter er van leert: stimuleer zijn of haar kennis, motoriek, creativiteit, constructief inzicht of het gevoel voor  samenspel. Elk stuk speelgoed heeft een opvoedkundige functie. Of kijk samen naar een dvd van Baby Einstein. Dat is een serie die je kleintje al vroeg interactief introduceert in de wereld van klassieke muziek, kunst en cultuur. Dit zorgt voor heel educatief verantwoord tv kijken.

Al vanaf de geboorte dompelen we onze kinderen onder in verantwoorde leer – en stimuleer activiteiten. Ook ik hou van het motto “jong geleerd is oud gedaan”. Ik zie het als mijn taak als ouder om mijn dochter de grote en kleine levenslessen te leren, om haar te laten zien hoe de wereld in elkaar steekt, op een speelse manier die voor haar kleine oren en ogen geschikt is. Ze is tenslotte nog maar een kind. Maar het mes blijkt wel aan twee kanten te snijden.

Levenslessen in kleine verpakkingen. Een tijdje geleden sprak ik met een vriendin over het moederschap. Dit gesprek was voor mij een ware eye-opener en ik realiseerde mij het volgende: moeder zijn is niet alleen je kind het leven leren, maar ook zelf leren leven. Wij zijn zo druk met het continue onderwijzen van onze kinderen dat we ons misschien niet realiseren dat wij van onze kinderen nog veel meer leren. Onze grootste levenslessen komen letterlijk in kleine verpakkingen.

Mijn dochter confronteert mij dagelijks met mijn tekortkomingen en met mijn kracht. Ze leert mij te genieten en de kleine dingen weer te waarderen, met de dag te leven en imperfecties te accepteren. Dagelijks worden mijn zwakke plekken blootgelegd en leer ik hier mee om te gaan. Ik ontdek ook wat de kracht van liefde en blind vertrouwen is. Allemaal door haar.

In de praktijk. Dat is wat zware kost misschien. Wat betekent dit nou in de praktijk? Mijn dochter zit in de “ik ben 2 en zeg nee fase”. Ze doet vaak een groot beroep op mijn geduld,  en laat geduld nou niet een van mijn sterke kanten zijn. Door haar word ik mij daar elke dag bewust van gemaakt en zal ik hier op creatieve wijze mee om moeten gaan en leren tot 10 te tellen. Of wat denk je van grenzen stellen en nee zeggen als ze mij met haar grote ogen en ‘puppy face’ smeekt om een koekje? Ik zal voet bij stuk moeten leren houden, hoe moeilijk zoiets ook kan zijn. En wat ware liefde is? Als ze met haar zachte lijfje slaapdronken op mijn schoot zit, mij een natte kus geeft en zegt dat ik de liefste mama van de wereld ben.

Dit zijn levenslessen waar geen cursus, training, opleiding, speelgoed of Baby Einstein DVD tegenop kan. En ik leer ze zomaar elke dag van haar. Hoe rijk kan een moeder zijn.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.