Hoe vaak speel jij eigenlijk met je kind? #TijdVoorOns

Hoe vaak speel ik eigenlijk met mijn kinderen? Dat vroeg ik me gister af naar aanleiding van een mail die ik ontving over de campagne #TijdVoorOns. Ik heb drie kids, en ze willen allemaal aandacht en vaak is papa in het buitenland waardoor ik het ochtend- en avondritueel in mijn eentje moet doen. Veel 1 op 1 tijd is er dan niet. Dus op de vraag hoe vaak ik echt 1 op 1 met ieder kind speel durf ik bijna geen antwoord te geven.

Maken we genoeg tijd om met onze kinderen te spelen?

Nee dus. Kinderen vinden eigenlijk van niet. Daarom start vandaag de campagne #TijdVoorOns en daar hoort dit confronterende (ik moest even slikken) filmpje bij.

Kinderen vinden het heerlijk om samen met hun ouders te spelen en het is ook nog eens ontzettend belangrijk voor hun ontwikkeling en jullie band met elkaar. Helaas is de verleiding vaak groot om na een lange werkdag te zeggen: ”nu even niet lieverd”. Daar weet ik helaas alles van. En dan is daar ook nog die mobiel, die de hele dag je aandacht vraagt…. Zonde eigenlijk, want het is ontzettend belangrijk om te spelen met je kind en daarnaast is natuurlijk ook gewoon erg leuk en ontspannend.

Maak jij genoeg tijd voor je kinderen? En hoe doe je dat?

Dit wil je ook lezen:

Waarom schreeuwen we tegen onze kinderen?

Over vakantie, schermtijd en een vervelende moeder

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results