Hoera, Fehla is zes maanden!

Deze maand, precies op 1 januari was Fehla zes maanden oud! Tijd voor een update.

Zes maanden, niet te geloven toch. Het lijkt nog zo kort geleden dat ik aankondigde dat ik zwanger van ons derde kindje was. Zoef, weg vliegt de tijd. Extra hard genieten dus maar. Ik vond zes maanden een mooi moment voor een update.

Fehla is echt een heerlijk meisje, en ze doet het supergoed. Ik zal natuurlijk niet ontkennen dat het af en toe ook chaotisch en druk is hier in huis, maar gelukkig is zij een heel relaxed, vrolijk, gezond en energiek meisje. En ik ben zo blij dat ze tot nu toe niet de huidproblemen heeft die haar zus heeft.

Doorslapen

Slaapt ze al door? Dat wil iedereen van je weten als je een baby hebt. Ik kan er nog niet een eenduidig antwoord op geven, haha! Vanaf haar geboorte is Fehla een redelijk goede slaapster, ze sliep elke nacht al zeker vijf uurtjes achtereen. En dat was heel erg fijn voor mij, want ik ben niet zo’n ster in leuk en vrolijk zijn terwijl ik geen oog dicht heb gedaan. In afgelopen zes maanden heeft ze dan ook al regelmatig een nachtje gehad waarin ze doorsliep, en daarmee bedoel ik van 19:00 uur tot ca 06:30. Helaas is dit nog wel eerder uitzondering dan regel, maar het is een teken dat ze het wel al kan. Soms wordt ze nog wel eens om 23:00 uur wakker en soms ook nog wel eens rond 03:00 bijvoorbeeld. Er is eigenlijk geen peil op te trekken en ik kan ook niet achterhalen wat de reden is dat ze wakker wordt.

Als ik alleen Fehla had, dan waren de nachten eigenlijk wel prima te doen. Helaas worden de andere kinderen vaak ook wel 1 of 2 keer wakker op een nacht waardoor ik soms elk uur wel even op moet staan. Ons huis heeft (maar) drie slaapkamers, en daarom slaapt Fehla nu nog op onze kamer.  Uiteindelijk zal ze bij haar zus op de kamer moeten, maar dat kan pas als ze niet meer wakker wordt ’s nachts. Ik ben overigens nu al benieuwd hoe dat zal gaan want als ik Izzie en Raf af en toe op een kamer leg dan slapen ze om 22:00 uur nog niet!

Zes maanden oud: groente, fruit en broodkorstjes

Fehla mag nu steeds meer gaan eten! Maar ik moet daar eerlijk gezegd nog een beetje aan wennen. Alleen de fles om de zoveel uur is stiekem best wel makkelijk. Nu moet ik voor twee kinderen en voor een baby apart eten gaan klaarmaken. Ik kan haar niet altijd met de rest mee laten eten, want een bordje nasi goreng mag ze natuurlijk nog niet. Dus dat is even een omschakeling en daar zit dus ook wel wat extra werk in. Gelukkig heb ik zo’n stoom- en pureergeval van Avent. Heel handig!

Fehla mag inmiddels dus naast groente en fruit ook brood(korstjes), aardappelen, pap en stukjes cracker. Ze kan er gelukkig steeds meer van genieten want in het begin moest ze niks hebben van geprakte groente en fruit. Maar nu zwaait ze druk met haar armen wanneer ze eten krijgt. Gisteren kreeg ze bijvoorbeeld worteltjes met pasta. En naast vast eten krijgt ze nog zo’n 4 a 5 flessen per dag. Maar dat moet komende maanden steeds verder afgebouwd gaan worden. Ik geef trouwens melk van het merk Hipp en daar gaat ze prima op!

Het gezin

De kinderen zijn vanaf het begin helemaal stapelgek op Fehla. En dat is zo ontzettend leuk om te zien. Ze zijn nooit jaloers of gemeen tegen haar. Ze wordt elke dag overladen met knuffels en kusjes en ze hoort er echt helemaal bij. Ik merkte toen ze net geboren was dat Raf de eerste weken wel een beetje moest wennen dat ze er was. En dat merkte ik vooral aan zijn boosheid naar ons toe, maar naar haar is hij altijd superlief geweest. Het is ook niet niks natuurlijk, ineens een baby’tje erbij.

Gelukkig kan Fehla ook ontzettend genieten van alle aandacht die ze krijgt. Hoe gekker en luidruchtiger ze zijn, hoe blijer zij wordt. Ze schatert vaak hardop en schuift druk in haar wippertje heen en weer om contact met ze te maken. Mijn moederhart smelt als ik dat zie!

Tijgeren en zitten

Ze begint ook heel veel te tijgeren en zo gaat ze werkelijk de hele kamer door. Ze rolt daarnaast ook alle kanten op en probeert regelmatig zelf te gaan zitten. Ik denk niet dat het heel lang duurt voordat ze kruipt en kan zitten. Ze is in elk geval heel actief en ik merk dat ze veel energie heeft. Als ze in bed ligt rolt ze vaak ook meteen om en slaapt vervolgens de hele nacht op haar buik.

Naar de creche

toen ze vijf maanden was is ze gestart op de creche voor één dag per week en vanaf deze maand gaat ze twee dagen per week. Ik weet dat het de normaalste zaak van de wereld is (vooral hier in A’dam) om je kind al vroeg naar de creche te brengen, maar ik vind drie maanden nog echt heel erg jong om dan al te beginnen. Dus al mijn kids zijn pas rond vijf/zes maanden gegaan. Gelukkig zit ze bij dezelfde juffen als waar de andere kids hebben gezeten dus dat is fijn. Wij voelen ons er helemaal thuis! En zelfs Raf wil vaak nog graag mee om zijn oude juffies te bezoeken. Zo cute.

Aardbeienvlekje

Misschien viel het je al op aan de foto’s en anders zie je het heel duidelijk hieronder, ze heeft een klein aarbeienvlekje naast haar oog. Die kreeg ze toen ze volgens mij ongeveer 2 weken oud was. We gaan ervoor naar een dermatoloog en hebben een soort van ooggel om het te behandelen. Het mag namelijk niet groter worden want dan kan het oog in de verdrukking komen. Maar verder kan het geen kwaad en het zou vanzelf weer weg moeten gaan.

Eigenlijk gaat het dus allemaal best wel goed. Iedereen is gezond, Fehla groeit en ontwikkelt volgens het boekje en is een blij meisje. Superfijn, dus hopelijk gaan we deze lijn doorzetten in 2018!

Foto’s

Mocht je je afvragen wie de geweldig mooie foto’s heeft gemaakt die in dit artikel staan, dat is fotografe Yvette Moeskops. Ik ben zo ongeveer vaste klant bij haar, omdat ik vind dat ze altijd zulke lieve, zachte foto’s maakt met een soort bohemian/vintage tintje eraan. Voor komende maand(en) heeft ze nog plaats voor drie minisessies, voor een betaalbare prijs. Mocht je dat interessant vinden, dan kan je ook even haar Facebookpagina checken.

Hoera, Fehla is zes maanden!

Lees ook:

Hoera, we hebben er een meisje bij!

Update: 36 weken zwanger.

Hoera, Fehla is zes maanden!

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results