Hoezo een ‘relaxte’ zondagochtend?

18 september 2016

Het is zondagochtend. We zijn al vroeg wakker, nadat we er laat in lagen. Gister uit eten geweest om ons 11-jarige huwelijk te vieren (lang!). Vakantieplannen gemaakt die er om 6.30 uur om vroegen snel geboekt te worden.

Vakantie, croissants en sinaasappelsap

Zoon Joren staat gelijk met mij op, samen aan de thee in een nog stil huis, allebei een iPad op schoot. Hij om de wereld te veroveren in een game, ik om er het meest mooie, paradijselijk èn betaalbare plekje te vinden in augustus. Vrolijk en vol goede moed gooien we na een half uur wanhopig en gefrustreerd allebei dat kreng aan de kant. Tijd voor croissantjes in de oven. Muziekje aan, deeg rollen, sinaasappels persen, easy sundaymorning. We gaan de rest van de familie eens verrassen.

Echtgenoot F. komt binnen, in hardlooptenue. Pelt een banaan, geeft een zoen en is weer weg.

Oké..

Febe wordt ook wakker en helpt gezellig mee met tafel dekken. Mijn klassieke muziek moet plaats maken voor Gers en Sef en andere herrie, maar ach, ik ben tegenwoordig een mindfulle mama en houd mijn relaxte modus vast. Ah, daar hoor ik onze dreumes Madée! Ik snel naar boven om haar naar beneden te brengen, maar ze heeft natuurlijk zelf een plan. 388 x kiekeboe later krijg ik haar eindelijk mee en tref beneden zwarte croissantjes in de oven. Grrrr.

Recept-tip: roggebrood met ricotta, vijgen en honing

Dan roosteren we wel brood

Terwijl ik de broodrooster nergens kan vinden gooit Madée de kan met j’us d’orange over de hele tafel, (grrrrr!) maar ach… het blijft een relaxte zondagmorgen. Febe vindt oude krentenbollen in de kast, Madée wil (“OOK!!!”) graag een hapje en daarna de yoghurt van mama, Joren belegt zijn boterhammen 6-laags, de keuken en tafel zijn ontploft, maar hee.. het is zondagmorgen.

Als iedereen min of meer gegeten heeft en de boel weer aan kant is komt F. weer thuis. Respect voor zijn timing. Ik vlucht naar de badkamer en pik de nog ongelezen Volkskrant van gister mee. Als ik mij een uurtje later weer meld zitten Joren en Febe zoet te schilderen aan tafel en F. leest Madée boekjes voor. Ik zet koffie en haal F. over nog even door te gaan met voorlezen. Ik glimlach, zie je wel, een echte zondagmorgen.

Magic sand en de kat geverfd

Per ongeluk ontdek ik dat de knutselkast nódig opgeruimd moet worden en stal alles eruit, op de vloer. 3 kinderen stormen erop af want vinden de mooiste vergeten schatten en terwijl ze met klei, potloden, kralen en stiften het huis afbreken heeft F. zich nu verstopt onder de douche. Shit. Ik drink mijn koude koffie en ren met stoffer en blik achter mijn kinderen aan. Overal magic sand en zelfs de kat zit onder de verf. Als F. weer binnen komt is de grootste boosdoener (Madée!) voor hèm en dirigeer ik de andere twee tot opruimen. Aangezien ze keurig en welopgevoed zijn doen ze dat meteen en zonder mopperen…

Stress? Ga zelf eens aan de oplader

Hockey

In mijn telefoon komt de hockey-whatsapp groep voor Joren tot leven. Oh ja! Hij moet over 3 kwartier een wedstrijd spelen. Even de tijd vergeten… Ik stuur Joren naar boven om zich als een dolle om te kleden, verzoek F. een lunchpakket klaar te maken en prop zelf de knutselkast weer vol. Tref Joren na 20 minuten languit op zijn kamer met zijn neus in een Donald Duck.

Ik ontplof heus niet

Want hee, het is maar een zondagochtend. Bedenk dat Febe eigenlijk meteen mee moet naar hockey om vandaar uit door gebracht te worden naar de generale repetitie van haar musical, ren weer naar beneden met haar kleding, weet haar klitten om te worstelen tot een soort van vlechten, ben tijdens het aanjagen en opruimen en spullen verzamelen natuurlijk mindfull en volledig zen, en stuur een appje naar de hockeyclub dat we het waarschijnlijk makkelijk gaan redden. Duw man en kinderen met lunchpakketten in de auto, krijg Madée zover om nog een boekje met me te lezen (“Madée niet boek! Bumba kijken iPad!!”) voor ik haar voor een dutje in bed leg, en zak met een koffie op de bank.

Love those easy sundaymornings…

Lees ook:
Balans tussen spanning en ontspanning
Uit logeren is zó pedagogisch onverantwoord

Ook zin om te bloggen voor mamaschrijft? Dat kan..> lees hier.

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. 10 x waarom een dreumes thuis zo gezellig is - mamaschrijft - […] tot ze naar beneden mag voor haar broodje, omdat papa en mama nog even willen snoozen in bed. Op…

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.