Hulp bij het kiezen van een douche.

De mogelijkheden bij een douche in de badkamer zijn talrijk. Afhankelijk van een standaard uitvoering tot een super de luxe en van een minimale grootte tot een meerpersoons douche. Veel is mogelijk bij een douche, maar dat heeft natuurlijk wel een prijskaartje. De tijd van een douche met douchegordijn in de hoek van de badkamer waarbij na elke douchebeurt de badkamer blank staat en je in gevecht bent met het gordijn, is in veel huishoudens verleden tijd.

De verschillen in douches betreffen vooral de afmetingen. Kiest u voor een inloopdouche of een douchecabine dan is de kleinste afmeting 60 x 60 cm. Dit is voor de meeste mensen erg krap en niet prettig douchen omdat de kans op stoten wel erg groot is. Beter is om minimaal 80 bij 80 cm te hanteren als minimum maat. De inloopdouche kan met of zonder douchebak gemonteerd worden. Bij geen douchebak dient de vloer waterdicht te worden gemaakt en is een afvoergoot noodzakelijk. Meestal wordt de douche afgesloten met een glazen (schuif) deur of wand.

Douche ervaring

Buiten de omvang van de douche zelf bepaalt de douchekop in belangrijke mate het comfort. Uitgaande dat u de warmte van het water met een thermostaat kunt regelen, krijgt u een verfrissende douche ervaring met de populaire regendouchekop. Ook deze douchekop is er in verschillende varianten en stijlen. Echter de hoeveelheid water bepaalt in belangrijke mate hoe u van uw regendouche of stortdouche kunt genieten. Hoe groter de douchekop des te hoger het watergebruik. Een reguliere douchekop verbruikt circa 11 liter per minuut, terwijl een echte regendouche met een doorsnede van 18 cm al snel 25 liter nodig heeft voor een optimale werking.

Standaard woning

Een standaard warmwaterinstallatie biedt maximaal 13 liter water per minuut. Dit is niet toereikend voor de meeste regendouches. Om meer warm water per minuut te verkrijgen is een CV ketel met meer vermogen nodig of een elektrische boiler of geiser speciaal voor de regendouche. Daarbij zijn de leidingen relevant omdat de diameter groter moet zijn voor de wateraanvoer. Tenslotte dient de afvoer groot genoeg te zijn om het water te verwerken.

Bestudeer bij aanschaf de bijgeleverde beschrijving of vraag informatie bij de leverancier om te kunnen beoordelen of een regendouche bij jou mogelijk is. Pas dan kun je echt genieten van een prettige douche ervaring met een goede douchekop of regendouchekop.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results