Iedereen verdient een ‘Lotte’

Ken je dat, die collega die jou scherp houdt en die je bij dilemma's precies de juiste vragen stelt? Nee, gauw zoeken dan! Mariska beschrijft haar mooie gesprek met haar oud-collega Lotte.

Iemand zei eens tegen mij dat je weet dat je een goede vraag hebt gesteld als de ander even na moet denken over het antwoord. Nou, ik zat vandaag aan de andere kant van die tafel. Aan mij werd de vraag gesteld: “Doe je dit omdat het zo hoort of omdat je het wil?” Ai, daar moest ik dus wel even over nadenken.

De bindende factor

Ik ben samen met Guus gaan koffiedrinken bij mijn oude baas (al wordt ze zo eigenlijk liever niet genoemd), Lotte. Inmiddels werken we beiden niet meer bij het bedrijf waar we elkaar hebben leren kennen, maar af en toe spreken we nog af om bij te kletsen en omdat ons vakgebied een klein wereldje is. Lotte is zo’n iemand waarvoor bijna iedereen met het grootste plezier werkt of heeft gewerkt. Dankzij haar komen we nog zeker 2 keer per jaar samen met ons oude groepje collega’s, zij is de bindende factor.

Werkende mama, dat schuldgevoel is echt niet nodig!

Wat is écht belangrijk?

We hebben het over werk en waar we elkaar kunnen helpen, maar ook over de keuzes waar ik momenteel voor sta. En dit is waarom iedereen zo dol is op Lotte: ze legt onmiddellijk de vinger op de zere plek zonder je echt pijn te doen. Ongemakkelijk is het wel ja, maar juist omdat het je raakt. Ik praat met haar over de volgende stap die ik overweeg en wat daar de werk/privé consequenties van kunnen zijn (2 dagen per week Londen). En zonder me te vertellen wat ik wel of niet moet doen, geeft ze me wel tips over hoe ik voor mezelf kan onderzoeken wat nu écht belangrijk is. En welke beperkingen ik mezelf in het nadenken daarover opleg.

En het mooie is

Daarna wandelen we haar kantoor uit, de speeltuin in en gaat Guus een keertje of 10 van de glijbaan en krijgt hij een enorme knuffel. By the way: deze dame is dus directeur van een bedrijf van 40+ mensen en het is maandagochtend!

Een oud-collegaatje van mij schijnt gezegd te hebben: ik zou iedere jonge vrouw een Lotte in haar leven gunnen. Couldn’t agree more! Dus… wie is jouw Lotte?

Mis geen artikelen en like mamaschrijft ook op Facebook!

Lees ook:

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

1 comment

  1. Pingback: En carrière en kinderen. Keuzes maken! * mamaschrijft

Type to Search

See all results