Ik heb een buitenaards kind gebaard!

Na 10 jaar weet ze het zeker, Saskia heeft een buitenaards kind gebaard!

In zijn baby tijd had ik nog geen vermoeden van zijn afkomst. Hij pruttelde wat mee met Bumba en daarna volgde wat gekraai en gekier wat ik de schuld gaf aan de Teletubbies. Allemaal wel te verklaren,  want zo af en toe stond de tv aan en babbelde hij vrolijk mee.

Babytaal

Omdat wij nooit onverstaanbare baby-/ peuter- of kleutertaal thuis hebben gesproken,  maar duidelijke volwassen mensentaal, sprak hij uiteindelijk op jonge leeftijd al heel wat woorden.
Voor ons was een speen een speen en geen toetie of tut. Wilde hij drinken,  dan vroegen we dat aan hem  ipv een drinkiedronkie. Oma is dan ook oma en geen omi of moemoe.
Zijn knuffels kregen normale uit te spreken namen; Lotje of aap ipv rare tuttel en fruttel namen.
Ik was dan ook in die tijd zo’n beetje de enige die haar kind bij naam uitsprak en het nooit had over “onze kleine”, een woord waarvan ik gruwel.

Opvoedkundig gezien vond ik op kleuterleeftijd en de jaren erna dat ik het goed had gedaan. Mijn kind sprak duidelijk en beleefd en bovendien goed verstaanbaar. Zijn resultaten op school waren uitstekend en dan is het daarna alleen nog maar een kwestie van volhouden en doorzetten tot we uiteindelijk in ieder geval de puberleeftijd door zijn.

Een prima basis had ik bedacht.

Maar ergens op weg daar naar toe ging het toch nog mis. Vanaf zijn 6de /7e levensjaar kwam ik erachter dat hij anders ging praten. Met zijn broer sprak hij over; heb je nog wat iron voor me. Ik heb diamonds gevonden. Ga je mee hakken, wat ga je doen stenen of bomen?
(minecraft)
Daarna toen het Fortnite tijdperk aanbrak werd er alleen nog gesproken over …
Jij hebt goede skills, nee ik moet even healen, ik heb niet genoeg mats over kun jij even voor mij droppen.
Ik heb een clinger. Hè, je moet bouwen niet snipen. A nice shot 360 .
Nokke nou. Ik heb een battle pas. Mijn tier is hoger. Nice. Mag ik wat ar ammo?

En als zijn grote zus van 21 jaar, het weekend hem aanspreekt over sparen en geld verdienen ontstaat er een discussie in hun eigen taal waarin mijn zoontje zegt dat ze SKYR is…
Ik laat ze en luister naar de vreemde woorden over en weer, wat uiteindelijk eindigt in een hilarische lachbui van ons allemaal. Als ik de volgende dag met mijn zoontje bij de koeling van de supermarkt sta en wijs naar het Yslandse yoghurt merk, vraag ik hem, waarom hij zijn zus gisteren naar een yoghurt merk had vernoemd, waarop hij lachend zegt; SKYR betekent geen yoghurt mam maar, arm, in straattaal.

Ze zeggen:
mannen komen van Mars
Vrouwen komen van Venus
en kinderen ?
Die leven anno 2018 met hun eigen taal op aarde….

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results