Ik wil mijn excuses aanbieden.

Rianne wil excuses maken. Aan iedereen die haar soms een beetje raar vond afgelopen tijd. En dit is waarom!

Life can only be lived forwards, but can only be understood backwarths.

Ik (Rianne) twijfelde wel even bij het woordje backwarths, maar nee zo klopte het. Daar was ik van overtuigd. Ik heb meerdere banen gehad waar de voertaal Engels was, dus ik hoefde dat echt niet te googelen. Daarom stond deze quote (ja, ik ben een quote fan en ik schaam me niet) handgeschreven op een verlichte quote lamp midden in de woonkamer ten tijde van het kraambezoek. Ik weet niet of het niemand is opgevallen of dat ze me gewoon wilden sparen, maar het heeft er drie maanden zo gestaan.

Verkeerd gespeld

Tot ik opeens terwijl ik weer eens niet kon slapen van alle gedachten in m’n hoofd (en die heb je veel als newborn mommy) besefte dat je backwarths helemaal niet zo schrijft. Backwards dat was het! Ik ging direct uit bed om die stomme quote op de lamp weg te vegen en dat ding te verstoppen. Heeft dat echt drie maanden zo gestaan?! Ik schaamde me diep. Als er iets is waar ik niet tegen kan zijn het (domme) spelfouten! En dat betekent uiteraard niet dat ik ze niet maak, want ik heb ook problemen met d’s en t’s en de zinsopbouw. Maar Engels, dat kon ik wel! Nou niet meer dus.

Zwangerschapsdementie

Je wil me nu vast redden met: ‘Maak je niet druk, dit is wat slaapgebrek met een mens doet.’ Maar dat was het niet, dit was wat anders. Ik was ervan overtuigd dat ik een beroerte gehad moest hebben of een deel van mijn hersenen beschadigd moest hebben tijdens het harde persen. Ik heb best lang rondgelopen met deze gedachtes tot ik het verlossende antwoord kreeg. Ik raad het iedereen aan die ook onlangs moeder of vader zijn geworden: ‘The Let Down’, een serie op netflix over een stel dat net een baby heeft gekregen. Hier zie je dingen die niet geromantiseerd worden of even tussen neus en lippen door verteld worden. Hier zie je de waarheid, de struggles die je welllicht gehad hebt met je eigen ouders en wat dat met je doet wanneer je zelf ook opeens ouders bent. Of inderdaad de aflevering over zwangerschapsdementie wat dus een stuk verder gaat dan een paar boodschappen vergeten in een winkel. Wat ook echt niet alleen tijdens je zwangerschap voorkomt, maar soms zelfs nog meer daarna pas!

Excuses

Dat je niet meer op woorden kan komen, zinnen niet meer af kan maken of dingen gewoonweg verkeerd schrijft is dus simpelweg een zwangerschapskwaal wat de één natuurlijk meer heeft dan de ander. Bij mij was dat best heftig, zo heftig dat ik me er gewoon voor schaamde en ik er niet eens echt over durfde te praten. Bij deze wil ik daarom mijn excuses aanbieden aan iedereen die ik de afgelopen maanden glazig aan heb zitten kijken als ze me iets vroegen of ik midden in een zin ophield met praten. Het had niks met jullie te maken, ik kon gewoon de woorden niet meer vinden!

Ze zeggen negen maanden op, negen maanden af. Maar ook dit schijnt niet helemaal te kloppen. Pas een jaar nadat je gestopt bent met borstvoeding ben je weer helemaal jezelf. In dat geval heb ik nog elf maanden glazige blikken en vreemd gespelde woorden te gaan dus excuse my language!

Lees ook:

Mensen zonder kinderen, zwangerschapsverlof is geen vakantie.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results