In één week van tempel naar gifbelt.

31 juli 2016

Het is dag 10 van mijn vakantie en ik zit qua gevoel in de ultieme apathiestand. Luiheid heeft me volledig in beslag genomen. Het kost me zelfs tergend veel moeite om zak chips nummer 15 open te trekken in deze immense hitte, maar godzijdank lukt het me en kan ik toegeven aan mijn drang om die hele zak naar binnen te werken. Herkenbaar?

Het begon allemaal zo goed die eerste dag

Ik deed mijn nieuwe, kekke bikini aan en toog met kids en man naar het zwembad. Ik legde mijn hippe hammam-handdoek op mijn bedje en smeerde mijn nog bleke huid goed in met een of andere nieuwe lijn van een chique en vreselijk duur merk. Ja, ik geef toe: ik voel me dan zo’n eerste dag, waar je overdonderd wordt door verkennende blikken van andere badgasten, toch wat onzeker over hoe ik er dan uitzie. Dus ik trek redelijk veel uit de kast om dat te verbloemen.

Ja ik weet het, diegenen die me kennen zullen me voor de kop willen slaan, want waar heb jij het in hemelsnaam over, Chantal?! Als er iemand is die er nog mag zijn, schijn ik dat te zijn, maar aan dat zelfbeeld moet ik na 42 jaar nog steeds werken. Dat is voer voor een andere blog.

Lees ook: Help. Knuffel zoek!

Overtollige vakantiekilo’s

Maar goed, ik lag daar een beetje bevallig te zijn aan dat zwembad met als voornemen: deze vakantie even niet zo veel laten gaan. Niet een zak chips per dag, maar een handje. Met twee glaasjes wijn is het net zo gezellig als twee flessen achteroverslaan, en iets meer beweging in de vorm van baantjes trekken in het zwembad in plaats van alleen mijn voeten afkoelen anders zit mijn haar niet goed, kan ook geen kwaad. En dat alles om die overbekende overtollige vakantiekilo’s te voorkomen.

Niet te vergeten die mediterrane borrelhapjes

Ik heb het, geloof ik, welgeteld twee uur volgehouden. Want ach, ze hebben hier wel hele lekkere andere smaken chips. Hoezo laten liggen? In Nederland hebben we dat niet en als het enigszins niet acuut levensbedreigend is, moet je dingen uitproberen, is mijn vakantiemotto. Datzelfde gaat op voor die heerlijke wijnen. Echt niet te versmaden zo lekker. Juist als je in het zwembad ligt, of aan de rand met je voeten in het verkoelende water bungelt. En worden er cocktails aan het zwembad geserveerd? Kom maar door! Niet te vergeten die heerlijke mediterrane borrelhapjes? Ja hoor, heerlijk! Wat kan een olijfje, worstje of kaasje nu voor kwaad doen die twee weken?

Mijn tempel snapt er geen zak van

Behoorlijk veel, merk ik…. Door alles bij elkaar opgeteld voel ik me nu anderhalve week later behoorlijk lusteloos. Alsof ik vergeten ben om mijn energie in mijn koffer te doen en dat terwijl mijn lichaam overuren maakt om al dat vakantiegenot te verwerken. Die weet niet wat het overkomt. Mijn tempel snapt er geen zak van. ‘Was ik niet heilig?’ hoor ik het denken?

‘Nou ja, nu even niet’, is het antwoord. Over een krappe week, zal ik weer aan je denken.

Lees ook: Afvallen? Weet dan in elk geval waarom je te zwaar bent

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.