In één week van tempel naar gifbelt.

Je begint je vakantie met het voornemen om je niet helemaal te laten gaan wat betreft heerlijk eten en drinken. Helaas komt daar uiteindelijk weinig van terecht.

Het is dag 10 van mijn vakantie en ik zit qua gevoel in de ultieme apathiestand. Luiheid heeft me volledig in beslag genomen. Het kost me zelfs tergend veel moeite om zak chips nummer 15 open te trekken in deze immense hitte, maar godzijdank lukt het me en kan ik toegeven aan mijn drang om die hele zak naar binnen te werken. Herkenbaar?

Het begon allemaal zo goed die eerste dag

Ik deed mijn nieuwe, kekke bikini aan en toog met kids en man naar het zwembad. Ik legde mijn hippe hammam-handdoek op mijn bedje en smeerde mijn nog bleke huid goed in met een of andere nieuwe lijn van een chique en vreselijk duur merk. Ja, ik geef toe: ik voel me dan zo’n eerste dag, waar je overdonderd wordt door verkennende blikken van andere badgasten, toch wat onzeker over hoe ik er dan uitzie. Dus ik trek redelijk veel uit de kast om dat te verbloemen.

Ja ik weet het, diegenen die me kennen zullen me voor de kop willen slaan, want waar heb jij het in hemelsnaam over, Chantal?! Als er iemand is die er nog mag zijn, schijn ik dat te zijn, maar aan dat zelfbeeld moet ik na 42 jaar nog steeds werken. Dat is voer voor een andere blog.

Lees ook: Help. Knuffel zoek!

Overtollige vakantiekilo’s

Maar goed, ik lag daar een beetje bevallig te zijn aan dat zwembad met als voornemen: deze vakantie even niet zo veel laten gaan. Niet een zak chips per dag, maar een handje. Met twee glaasjes wijn is het net zo gezellig als twee flessen achteroverslaan, en iets meer beweging in de vorm van baantjes trekken in het zwembad in plaats van alleen mijn voeten afkoelen anders zit mijn haar niet goed, kan ook geen kwaad. En dat alles om die overbekende overtollige vakantiekilo’s te voorkomen.

Niet te vergeten die mediterrane borrelhapjes

Ik heb het, geloof ik, welgeteld twee uur volgehouden. Want ach, ze hebben hier wel hele lekkere andere smaken chips. Hoezo laten liggen? In Nederland hebben we dat niet en als het enigszins niet acuut levensbedreigend is, moet je dingen uitproberen, is mijn vakantiemotto. Datzelfde gaat op voor die heerlijke wijnen. Echt niet te versmaden zo lekker. Juist als je in het zwembad ligt, of aan de rand met je voeten in het verkoelende water bungelt. En worden er cocktails aan het zwembad geserveerd? Kom maar door! Niet te vergeten die heerlijke mediterrane borrelhapjes? Ja hoor, heerlijk! Wat kan een olijfje, worstje of kaasje nu voor kwaad doen die twee weken?

Mijn tempel snapt er geen zak van

Behoorlijk veel, merk ik…. Door alles bij elkaar opgeteld voel ik me nu anderhalve week later behoorlijk lusteloos. Alsof ik vergeten ben om mijn energie in mijn koffer te doen en dat terwijl mijn lichaam overuren maakt om al dat vakantiegenot te verwerken. Die weet niet wat het overkomt. Mijn tempel snapt er geen zak van. ‘Was ik niet heilig?’ hoor ik het denken?

‘Nou ja, nu even niet’, is het antwoord. Over een krappe week, zal ik weer aan je denken.

Lees ook: Afvallen? Weet dan in elk geval waarom je te zwaar bent

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results