Hij is alweer voorbij: de kraamweek.

10 juli 2017

Ongelooflijk toch, hoe snel dat gaat. Vorige week tikte ik nog vol trots dit blog over de geboorte van onze kleine Fehla, en nu is alweer de tweede dag ingegaan dat er geen kraamzorg meer is. Nee, het is daadwerkelijk geen cliché dat de tijd met kinderen extra snel gaat. Negen dagen oud is mijn kleinste meisje alweer, en wat doet ze het goed!

Slapen

Ok, de grootste uitdaging in de babytijd vind ik met stip op één het slaapgebrek. Hoe kom je de dag door met nauwelijks slaap? Gebroken nachten zijn echt pittig, en met nog één of meer kinderen thuis kan je ’s morgen niet tot een uurtje of negen blijven snoozen met de baby, want de oudste moet in ons geval naar school. Hop, iedereen dus in het ritme.

Gelukkig, en ik zeg dit heel voorzichtig, slaapt Fehla wonderbaarlijk goed ’s nachts. Ze maakt soms 5 uur achtereen, wat voor ons echt prima te doen is. Mijn andere twee kinderen waren veel en veel meer wakker ’s nachts toen ze baby waren, en Izzie sliep pas met een jaar echt helemaal door. Overdag liep ik dan ook bij alsof ik door een vrachtwagen was overreden.
Maar dit meisje maakt het ons tot nu toe niet zo moeilijk. Ze slaapt lekker, en drinkt netjes haar flesjes om de zoveel uur. En dat heeft er vervolgens weer voor gezorgd dat ik de kraamweek als heel fijn heb ervaren. Ik voelde me zo snel weer fit, dat ik er nu nog verbaasd over ben. Afgelopen weekend hebben we alweer allerlei uitstapjes met de kinderen gemaakt, alsof Fehla er altijd al was.

Jeugdland

Wennen aan een baby

Het pittigste van afgelopen week was het feit dat de andere twee kids erg moesten wennen aan de situatie. En dat lieten ze niet zozeer blijken aan Fehla want die werd overladen met kusjes en aaitjes. Maar ze waren vooral heel opstandig, en snel boos op elkaar en op ons. Raf wilde het liefste de hele dag thuis blijven, niet naar buiten en vooral heel dicht bij papa en mama blijven. Op school was hij uit zijn doen. Totaal niet zoals ze hem gewend zijn. Boos en snel gefrustreerd. Het is dan soms lastig om rustig te blijven, en zelf ook niet boos te worden. Daarnaast lopen er natuurlijk allerlei mensen de deur bij je plat in de kraamweek: de kraamzorg, de verloskundige, de GGD, het kraambezoek.. ook dat werkt niet helemaal mee in het wennen aan de baby. Maar zondag hadden we voor het eerst een dagje helemaal met ons vijven, en ik merk dat dit ze heel erg goed heeft gedaan. Ze waren vrolijk en blij en hebben veel buiten gespeeld met ons. Ook gingen ze lief slapen, zonder hele lange sessies met geroep en gehuil. Dus volgens mij gaan we weer bergopwaarts wat dat betreft!

Borstvoeding

En dan sluit ik dit blogje af met borstvoeding. Ik gaf in mijn vorige blog al aan dat het weer een struggle aan het worden was, en inmiddels heb ik in samenspraak met een lactatiedeskundige besloten om ermee te stoppen. De melkproductie nam niet echt toe, en het kostte me teveel tijd om het echt goed vol te kunnen houden. Daarnaast dacht de lactatiedeskundige dat ik waarschijnlijk te weinig klierweefsel heb om echt goed borstvoeding te kunnen geven. Dat zou ook verklaren waarom het de andere keren ook niet lukte. Ik ben blij met deze beslissing om te stoppen, ik heb het geprobeerd maar het is gewoon niet voor mij weggelegd. Nu de rust langzaam wederkeert, kan ik echt gaan genieten van al het moois in mijn gezin. Ik voel me een gezegend mensje met zulke lieve kinderen, man, familie en vrienden om me heen!

De kraamweek is voorbij

Lekker kroelen.

fehlaslapen

Lees ook:

Hiep hiep hoera, we hebben er een meisje bij!

Mijn supersnelle, maar heftige bevalling.

Update! De laatste loodjes.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.