Het is geen hotel hier!

Soms heb je van die dagen dat je weer even orde moet scheppen in huis. Sommige gezinsleden wanen zich in het idee in een hotel te wonen.

Dat alles zich vanzelf opruimt, schoonmaakt, wast, kookt en regelt. Ook ontstaat er elke ochtend een aankleed discussie. Want er hangt immers niks leuks in de kast voor de hotelgasten.

In dit hotel leven is er slechts 1 persoon in dienst die ook nog alle functies vervuld. Butler, gastvrouw, kok, poetsvrouw, hoofd huishouding, chauffeur, sport manager, hoofd boekhouding, au pair en deze 7 sterren accommodatie is inclusief dieren verzorging.

De vakantieregels

Nog voordat de vakantie was begonnen had ik (Saskia), tevens directrice van dit 7 sterren complex, wat aanpassingen voor het hotel leven opgesteld. Alle kopjes en bordjes rechtstreeks in de vaatwasser en niet in de gootsteen of aanrecht er boven. Schoenen, petten en jassen op 1 plek ipv door het hele huis.
Electronica vanaf 19.00 uur verboden. Honden uitlaat reglement en kattenvoer schema hingen vanaf nu aan de muur. Ook een nieuwe maatregel is je eigen was ophangen zodat de hotelgasten zullen beseffen dat de was van 3 dagen lijkt alsof je net een wereldreis achter de rug hebt gehad.

Ik neem de lijst met ze door en de eerste taken worden verdeeld, het hotelleven brokkelt af… een strafkamp hoor ik ze mompelen. Welkom dus in mijn leven toen jullie het nog geen strafkamp noemden, roep ik ze toe.

Discussie

Maar daarna volgen ze redelijk de regeltjes op. Natuurlijk zijn er nog wel wat discussies, want wat is electronica … dan zouden we ook geen tv meer mogen kijken na 19.00 uur.
Zetten ze vervolgens de vieze kopjes tussen de schone vaat in de vaatwasser. En hangt de was op een manier aan het rek waardoor je de vouwen er straks niet meer uit zal krijgen. Het garderobe probleem blijft bij deze naderende pubers en dus mopper ik terug dat als ze nieuwe kleding willen maar mee moeten naar de winkels.

Winkelen

Zitten we onlangs in de auto hoor ik hem tegen zijn vriendje op de achterbank zeggen; ik haat het als ik met mijn moeder naar de winkels moet. Mijn moeder gaat altijd naar meer winkels dan ze zegt. Ze zegt dan dat we naar 4 winkels zullen gaan maar het worden er altijd meer. Ze doet dat altijd want ik tel ze en het zijn er dan altijd meer dan ze had beloofd. En dan gaat ze vaak ook nog weer terug naar een winkel waar we al geweest zijn en dan koopt ze het nog niet.
Ja, zegt vriendje, mijn moeder doet dat ook hoor, en wat ik kies krijg ik toch niet. Nee, zegt die van mij, mijn moeder doet dat ook, zo vervelend.

Dan komt ze vaak ook nog iemand tegen en gaat ze kletsen. Ja, zegt vriendje, dat is pas irritant want ik moet de hele tijd dan wachten en als ik dan vraag of het nog lang duurt zegt ze dat we zo gaan maar dat duurt toch nog heel lang. Echt he, alle moeders zijn gewoon hetzelfde.

En ik maar denken dat ik het alleenrecht had om te mopperen!

Lees ook:

Wanneer het moederinstinct je faliekant in de steek laat.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results