Is Pokémon Go toch nog ergens goed voor!

20 juli 2016

Ik ben dus typisch zo iemand die in eerste instantie hypes wegwuift en het belachelijk maakt, om er vervolgens zelf volledig verslaafd aan te raken. Wordfeud bijvoorbeeld. Dat kon ik dagen, nachten, maanden spelen. Bejeweled, nog zo eentje. De nieuwste hype Pokémon Go heb ik dan ook wijselijk nog niet geïnstalleerd op mijn iPhone. Maar dit zal vast niet lang meer duren.

Pokémon Go is hot

Om me heen zie ik mensen absurd raar doen als het om Pokémon gaat. Op de redactie van mijn werk gaat het minstens vijf keer per dag over Pokémon Go. En ik hoef geen website te openen of ik lees weer één of ander bizar nieuwtje over dit spel. Ik geloof zelfs dat Radio 538 er een heel nieuws-item over heeft op de radio. Hoe ver kun je gaan? Maar goed, ik mag niks zeggen want waarschijnlijk zie je mij volgende week ook stoïcijns achter mn iPhone aan lopen hobbelen richting een PokéGym. Of hoe het ook heet.

Turen naar je smartphone

In eerste instantie leek het mij nogal een einzelgänger-spel. Je speelt alleen, met je eigen iPhone, kijkend naar je scherm. Alsof we al niet genoeg turen naar onze smartphones op een dag. En ik doe er zelf aan mee hoor. Als ik ergens sta te wachten, al zijn het slechts twee minuutjes, dan scroll ik alweer mijn Facebook newsfeed door. Alsof ik iets zou missen…

Mooie berichten

En toch, tussen al dat Pokémon nieuws-geweld zitten ook best wel mooie berichten. Het spel draagt voor sommige groepen in onze samenleving namelijk daadwerkelijk iets bij. Zo is er een ziekenhuis in Amerika dat Pokémon Go inzet om kinderen uit bed te krijgen. De kinderen worden aangemoedigd om in de gangen het spel te spelen. Zo blijven ze in beweging. En naast beweging, is ook het onderlinge contact tussen de kinderen hierdoor verbeterd. Voorheen liepen ze elkaar voorbij zonder iets te zeggen, maar nu staan ze toch vaker met elkaar te praten bij een PokéStop. Voor alle duidelijkheid: een Pokéstop is een plek waar spelers items kunnen verzamelen.

Lees ook: Je minder laten afleiden door je smartphone. Hoe?

Mensen met autisme

Ook voor mensen met autisme biedt het spel een uitkomst. Naar buiten gaan, bewegen, met vreemden praten: drie dingen die mensen met autisme niet graag doen, maar die hen met Pokémon Go ineens een stuk beter afgaan.

Een Pokemon-pact

Best bijzonder toch? Naast dat er zo nu en dan een Pokemon-jager op de treinrails loopt (hoe dan?!), en jongens een lijk in de sloot vinden, heeft het schijnbaar ook z’n voordelen in de ontwikkeling van een kind. Ik snap het wel. Het voelt als een pact. Een Pokémon-pact, waar je onderdeel van bent. Net als toen je vroeger stiekem rookte met vijf vriendjes die het ook stiekem deden.

Geen idee waar ik het over heb?

Pokémon Go dus, de nieuwste hype. Hier wordt het uitgelegd:

Lees ook: Schermtijd

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.