Je zou maar geen pink hebben.

Susanne had er eigenlijk nooit eerder over nagedacht. Het nut van de pink. Maar na 36 jaar, 6 maanden en 24 dagen is het langzaamaan tot haar doorgedrongen.

Ik kan niet typen met 10 vingers, dus daar gebruik ik ‘m niet voor. Ik kan geen piano spelen, dus ook dat maakt ze niet nuttig. Nou ja, heel af en toe gebruik ik ze wel. Als ik een klein snotje heb, dan gebruik ik mijn pink. Mits er een goede nagel op zit natuurlijk.

Aanleiding om het op te zoeken heb ik sinds kort. Want ik denk het eindelijk te weten. Maar voordat ik mezelf op de borst klop en trots ben dat ik hét antwoord op dit mysterie heb gevonden, ging ik eerst even bij Google op bezoek… Bij wijze van spreken hè. Niet dat ik naar Silicon Valley ben afgereisd hiervoor.

Het nut van de pink

En… wat denk je? Zelfs Google weet het niet. Ik werd afgescheept met: “De reden dat we een pink hebben is omdat onze verre voorouders, de ancestrale viervoetige gewervelde dieren, vijf vingers of tenen hadden. Waarom dat voor hen belangrijk was, weten we niet. “WETEN WE NIET, lees je dat? HAHAHA. Dus ja, nu geef ik mezelf een schouderklopje, want ik ben erachter.

Na 36 jaar, 6 maanden en 24 dagen is het langzaamaan tot me doorgedrongen. Het nut van de pink. Waarschijnlijk weten anderen het allang, maar hebben ze er niet bij stil gestaan. Wanneer je dit leest, denk je waarschijnlijk “Potverdorie, ze heeft helemaal gelijk. Dat ik daar niet eerder aan heb gedacht”.

Moeder geworden

Wat er gebeurd is na 36 jaar, 6 maanden en 24 dagen? Ik ben moeder geworden. En moeders en de pink… die hebben dus blijkbaar een enorm goede relatie. Moeder worden betekent een baby. En een baby betekent naast slapeloze nachten, wallen, luiers en natuurlijk enorme geluksgevoelens, ook huilen, schreeuwen en blèren. Zo erg dat je soms, zoals ik, spontaan wil gaan stofzuigen om even iets anders te horen. Wat overigens voor het aangezicht van je huis ook wel weer een keer prettig is. Want na 300 keer de speen aanbieden weet je het af en toe ook niet meer…. Totdat… de pink.. Yes!

Helaas is ie niet de-montabel, dus de pink heeft ook zijn mindere kanten, maar… de pink wint het huil-gevecht altijd. Ja echt ALTIJD!! Het is een wonder. De pink moet geëerd worden, moet een eigen dag krijgen, of een eigen boek… Oh nee, dat bestaat al.

Aan alle speenfabrikanten

Tegen alle speenfabrikanten zou ik zeggen; maak een Pink-speen (neem eerst even contact met mij op in verband met de rechten van dit geniale plan). Dat verdient ie. En alle moeders ook! God… een soort van demontabele pink, dat zou toch hemels zijn? En… nog een voordeel. Zo’n pink-speen voorkomt ook dat je baby dat kleine snotje dat nog achter je nagel zit binnenkrijgt. Wat een win-win situatie.

Lees ook:

Je huilende baby laten huilen of niet?

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results