Klassieke muziek? Ik kom uit de 90’s.

Mariska is opgegroeid in de 90's. Midden in de Happy Hardcore periode en daardoor niet echt onderlegd met klassieke muziek. Tenminste, dat dacht ze..

Wij, nee, IK lees veel boekjes over goed opvoeden. En daar komt muziek ook regelmatig in voor. En dan het liefst klassieke muziek. Nu ben ik niet bepaald een kenner van dat genre, nee ik ben op het gebied van klassieke muziek zelfs een cultuurbarbaar.

Klassieke muziek

Waar moet je dan beginnen? Als kind ben ik ooit eens naar ‘de Toverfluit’ geweest van Frank Groothof. Klassieke muziek met het verhaal erbij verteld voor kinderen. Op aanraden van een kennis heb ik daarom via Spotify eens Peter en de Wolf voor Guus aangezet. Het verhaal wordt voorgelezen en de muziek wordt daarmee uitgelegd. Ik luister de eerste keer aandachtig mee. Goh, lang niet gek!

Cultuurbarbaar

Maar de ware cultuurbarbaar in mij kwam deze week boven drijven. Wouter is toevallig wél met klassieke muziek opgevoed en neuriede voor de kinderen “In de hal van de Bergkoning” uit de Peer Gynt suite van Edvard Grieg (u begrijpt, dit heb ik dus moeten opzoeken). Voor het verhaal is het belangrijk dat je dit even luistert:

https://en.m.wikipedia.org/wiki/In_the_Hall_of_the_Mountain_King

Klinkt wel bekend, toch? Vond ik dus ook.

De 90’s

Ik ben opgegroeid in de 90’s. Ging in 1996 naar de middelbare school. Midden in de Happy Hardcore periode. Geen klassieke muziek voor mij, op mijn cassettebandjes stonden hele andere ‘klassiekers’. Dj Paul Elstak, Charly Lownoise en Mental Theo, dat werk. En dus ook een tophitje van ‘Juggernaut’: ‘Ruffneck rules da Artcore scene’. De kenners voelen het probleem al aankomen. Luister maar even: https://youtu.be/ywXiFgi_NY8.

Vandaag neuriede Guus het melodietje dat zijn vader hem geleerd heeft. En stond ik in de keuken inwendig mee te zingen: Ruffneck rules da Artcore scene, Artcore scene, Artcore scene.

Oeps! Van mij moeten ze ’t niet hebben op dit punt ben ik bang.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results