Update! De laatste loodjes: 38 weken zwanger!

Vandaag ben ik 38 weken zwanger. Dat betekent dat de bevalling nadert... spannend!

De laatste twee weken zijn ingegaan, en ze voelen met recht als de laatste loodjes. Vandaag is het wisseldag en ben ik dus 38 weken zwanger. Ik merk dat ik steeds meer over de bevalling ga nadenken, en dat ik vooral heel nieuwsgierig ben hoe het dit keer zal verlopen. De eerste bevalling ging namelijk supersnel en begon spontaan met het breken van mijn vliezen. Bij de tweede werd ik ingeleid omdat ik dacht dat ik haar niet meer goed voelde bewegen. Daar hoop ik nu echt niet op, want ingeleid worden vond ik maar niks. Stiekem hoop ik nu op een snelle, natuurlijke thuisbevalling. Het lijkt mij een stuk praktischer om met twee kinderen gewoon thuis te bevallen. Het liefste in de nacht, als ze slapen. Want als ik weer net zo snel beval als vorige keren (of sneller!), dan is er waarschijnlijk weinig tijd om opvang voor Raf en Izzie te regelen. Onze ouders wonen niet om de hoek. Gelukkig hebben we wel onze buren en wat vrienden stand-by staan. Fingers crossed!

Nog niet helemaal klaar

Inmiddels staat het wiegje op zijn plek, maar ik moet nog steeds alle lakentjes en dekentjes ergens uit de kelder opduikelen, wassen en in het bedje leggen. Die heb ik ergens in een doos of tas gedaan maar we konden ze vanochtend niet zo snel vinden. Ook de allerkleinste babykleertjes van Izzie moet ik nog terugvinden, wassen en in de kast hangen. Alle nieuw gekregen kleertjes zijn al schoon en in de kast.

Het lijkt er stiekem op dat je toch wel wat makkelijker wordt bij een derde. Toen ik zwanger was van Raf had ik alles al weken klaar staan. Volgens mij stond de box er destijds al voordat ik met verlof ging. En nu stel ik het zo lang mogelijk uit. Ook hield ik mijn hele zwangerschap week voor week bij in een dagboekje, maar dat is me niet gelukt deze zwangerschap.

De laatste loodjes: 38 weken zwanger.

De laatste loodjes: 38 weken zwanger. Even een belly-selfie.

38 weken zwanger: zo voel ik me.

Verder voel ik me nog redelijk goed. De baby is inmiddels ingedaald en dat voel ik uiteraard wel door pijnlijke scheuten die af en toe naar onder schieten. En vooral dit warme weer is soms best lastig, want ik wil nog zo graag heel veel leuke dingen doen maar het lukt me niet meer. Ik moet mezelf ertoe dwingen vooral niet teveel meer te willen. En dat is nogal een opgave voor mij. Ik breng nog wel gewoon de kinderen naar school en creche en dat gaat op zich prima. Al krijg ik wel vaak bewonderenswaardige blikken als ze die enorme buik zien. Het lijkt wel of ik een voetbal heb ingeslikt! Mijn tenen lakken lukt niet echt meer, dat zie je wel op de foto hieronder. En met die hitte zwellen mijn voeten en handen ook nog eens op.

Raf en Izzie zijn erg benieuwd naar de baby. Raf vraagt elke dag wel hoe lang het nog duurt voordat ze komt. Logisch ook, want een zwangerschap van 9 maanden is echt wel een hele lange tijd voor een klein kind. Ik ben ook zo benieuwd hoe zij straks gaan reageren op de baby… FullSizeRender-6

Aftelkalender

Om de tijd die we te gaan hebben tot de bevalling een beetje ‘behapbaar’ te maken voor de kinderen probeer ik ze uit te leggen dat 38 weken zwanger betekent dat we nog 2 weken te gaan hebben, en dat zijn 14 dagen (als alles meezit natuurlijk!). Die dagen heb ik als een aftelkalender op onze krijtdeur gekrijt en elke dag voor het slapengaan mogen ze er eentje wegkruisen. Leuk om te doen, en het maakt alles een stuk duidelijker voor ze!

Borstvoeding

Borstvoeding geven.. heel eerlijk gezegd word ik al nerveus als ik het woord zie. Bij Raf is het destijds met bloed, zweet en tranen gelukt om 5 weken lang borstvoeding te geven. Helaas niet via de borst, maar door alles af te kolven en flesjes te geven. Ik kreeg hem niet goed aangelegd. Ook was de melkproductie te laag, en die werd ook steeds lager waardoor ik het moest opgeven. Bij Izzie heb ik het welgeteld 1 dag geprobeerd en toen het aanleggen niet lukte, kreeg ik meteen flashbacks van al die nachten kolven met Raf dat ik er direct mee gestopt ben. En nu twijfel ik dus enorm of ik het weer zal proberen. De enige reden waarom ik het wel wil doen, is omdat Izzie eczeem heeft, en borstvoeding toch wel positief kan uitpakken voor een gevoelige huid. Hoe ging dat bij jou? Heb jij borstvoeding gegeven?

En zijn er nog meer dames die (rond de) 38 weken zwanger zijn?

Meer lezen?

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results