Meivakantie met pubers: slapen en gamen.

Net zoals alle kinderen hebben mijn kinderen ook twee weken meivakantie. De tijd dat ik ze moest vermaken ligt inmiddels achter me. Godzijdank geen indoor speeltuinen, speelparadijzen en tropische zwembaden meer voor deze mama. Mijn pubers vermaken zich voornamelijk in bed. Slapend. Of gamend.

Vrij

De eerste vakantieweek moest ik een paar dagen werken, deze tweede week ben ik ook vrij. Werken in het onderwijs heeft zo z’n voordelen. Zo stond ik gisteren en vanmorgen rond 8.00 uur op. Heerlijk; man werken, pubers in diepe slaap. Tijd voor ontbijt, koffie, mail, social media, nieuws en wat huishoudelijke noodzakelijke klussen zoals het online bestellen van een oudroze jumpsuit (zal ik die ooit aantrekken?) en panterprint sandalen – hoe kon ik zonder?

Zo, goedemiddag!

Rond 12.00 krijg ik een appje van de jongste. Een appje..: ‘ik ga douchen’. Oké…. puberella is nog steeds in diepe slaap. Rond 13.30 zijn beide beneden. Stiekem ben ik jaloers. Hoe vreselijk fijn was dat, uitslapen tot het middag is om verkreukeld je bed uit te komen en vervolgens de koelkast te plunderen.
Ik kán het niet meer. Ook al ben ik vrij, ik word rond 07.00 wakker. Of eerder zelfs. En hoe ik het ook probeer, het lukt me niet om weer in slaap te komen. Mijn hoofd gaat ‘aan’, ik moet plassen, heb zin in koffie, denk aan allerlei onbelangrijke dingen die ik nog moet doen. Toen ik lang, lang geleden als puber ‘s middags mijn bed uit kwam zeiden mijn ouders steevast: “zo, goedemiddag!” En wat zei ik vandaag? “Zo, goedemiddag!”

Lees ook:

Pubers in huis: een intensieve rol voor ouders.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results