Met je diploma huilend het zwembad verlaten.

Hoe gelukkig je je voelt is zo’n beetje het verschil van wat je verwacht en hoe je het vervolgens ervaart.

Zo was onze ervaring ook vorige week. Valerie mocht afzwemmen voor haar B-diploma. Grootse verwachtingen had ze na haar geweldige afzwem-ervaring bij A: Super feest en papa sprong na de uitreiking met een paar andere vaders ook het zwembadwater in. Bij B mocht mama meespringen.

En deze keer wilde ze ook uit de ‘altijd-prijs-grijpmachine’ van de zwembadhal iets mee naar huis. Michiel en ik vonden het zonde dat ze haar zakgeld van 2 weken (1 euro) daarvoor zou gebruiken, maar conclusie was dat ze het zelf mocht weten.

Daar zaten we met z’n viertjes en de andere ouders in ‘t bad. Ik badpak onder mijn kleding. En de euro die ze me van tevoren gaf in mijn broekzak. Na verschillende oefeningen en baantjes zwemmen was het zover.

Ze kregen hun B-diploma!

En wat een feest weer. Totdat bleek dat het meezwemmen van ouders dit keer werd overgeslagen. En Valerie teleurgesteld bij ons komt staan: Mam, nu heb je voor niets je badpak aangetrokken! Ok, daarvan te zijn bekomen, gedoucht en kleertjes aangetrokken. Kwamen we bij de finale van de dag: De grijpmachine. Vol enthousiasme gooit ze er de euro in. Ze mag daarvoor 2 keer iets pakken.

Poging 1: een groen pijltjespistooltje = teleurstelling twee van de dag.

Poging 2: Probeert roze prinsesje te pakken, maar pakt blauw poppetje met zwaard = teleurstelling drie.

Zakgeld

Haar zakgeld van 2 weken is verdwenen in een automaat en ingeruild voor speelgoed voor haar kleine broertje = teleurstelling 4… Huilend (zeg maar krijsend) loopt ze het zwembadgebouw met ons uit. Boos op het apparaat. En zegt ze ‘Ik ga nooit, echt nooooit meer geld in zo’n apparaat gaat stoppen, want je weet helemaal niet wat je krijgt.’

Yes! denken wij. En Hidde is helemaal blij met zijn nieuwe speelgoed. 😉

Met je diploma huilend het zwembad verlaten.

Gerlinde helpt vrouwen in simpele stappen te doen wat ze graag willen, zodat ze focus en rust ervaren: gerlindevanderstruijk.nl

Lees ook:

Een boodschap aan alle gekken op fietsen.

De momenten voor het slapen gaan.

Met je diploma huilend het zwembad verlaten.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results