Middels coaching even de focus op jezelf.

3 april 2017

Ik wil wel, maar ik durf niet

Terwijl ik samen met een vriendin wijn drink bij een nieuwe wijnbar en we heerlijk aan het kletsen zijn, over van alles, zegt ze ineens: ‘Weet je, ik zou best gecoacht willen worden, lijkt me gewoon heel interessant. Maar als ik eerlijk ben, lijkt het me ook best eng. Ik ben al onzeker van mezelf en als ik dan ineens alles op tafel moet leggen, dan lijkt me dat ontzettend confronterend. Omdat ik niet weet wat me precies te wachten staat, is de drempel best hoog. Maar ik weet dat ik meer in mijn kracht kan staan dan nu het geval is, dus het is eigenlijk simpel, ik zou een coach moeten zoeken, zegt ze lachend.’

Een onbetaalbaar cadeau

Ik kijk naar haar lieve gezicht en zie naast haar open en vrolijke blik ook die fantastisch mooie kwetsbare kant. Ik zeg tegen haar dat ik me haar gevoel heel goed kan voorstellen en dat ik exact hetzelfde heb gedacht (voor ik met mijn coachopleiding begon) en ervaren (toen ik tijdens mijn opleiding zelf ook gecoacht werd). En dat de coaching die ik zelf kreeg op sommige punten best confronterend was en soms zelfs een beetje pijnlijk, maar vooral fantastisch. Ik heb mezelf zoveel beter leren kennen en leg dingen die me voorheen dwars konden zitten, makkelijker naast me neer. En precies dat vormt de trigger voor mij om zoveel mogelijk mensen tijdens een traject te laten inzien wie ze zijn, wat ze kunnen, dat acceptatie zoiets moois is en dat je zelf de regie over je leven kunt pakken.

In coaching gaan is een onbetaalbaar cadeau aan jezelf en je hoeft er geen groot probleem voor te hebben. Soms lopen dingen gewoon niet lekker of kun je maar niet de vinger leggen op waarom je steeds in dezelfde valkuilen stapt. Tijdens de coachingsessies onderzoeken we die zaken en cliënten ontdekken vervolgens zelf wat niet lekker werkt en hoe het anders kan. Het resultaat is doorgaans een rustiger en lichter leven. Omdat de nieuwe inzichten die je hebt gekregen een heel ander licht schijnen op je leven.

Helder plan door mooi inzicht

Ik zal mijn lieve vriendin niet overhalen om in coaching te gaan, want die keuze moet ze echt zelf maken. Alleen dan zal het lukken om doelen te bereiken. Haar blik dwaalt even af en ze zit een tijdje in haar eigen wereld. Dan kijkt ze me aan en zegt ze dat ik haar aan het denken heb gezet. Rond middernacht lig ik in bed. Ik realiseer me dat ik het argument van mijn vriendin vaker hoor. Het gevoel wel in coaching te willen gaan, maar niet echt te durven. Want, wat kom je allemaal tegen? Terwijl mijn lichaam duidelijk aangeeft te willen gaan slapen, gaat mijn hoofd door dit inzicht ‘aan’. Slapen lukt nu niet en ik besluit beneden nog even mijn notitieboekje te pakken. Ik krabbel wat steekwoorden en halfbakken zinnen. Na een kwartier rol ik weer mijn bed in om na een diepe slaap in de ochtend wakker te worden met een helder plan.

Voor al die mensen die wel oren hebben naar coaching maar de stap, om welke reden dan ook, niet durven zetten, bied ik een laagdrempelig en vooral praktisch coachpakket aan.

Inspirerende kennismaking met coaching. En met jezelf.

  • Een gratis intake, om kennis te maken en om te kijken waar je tegenaan loopt.
  • Twee gesprekken, binnen of buiten (denk aan de duinen, het strand of bos), op verschillende mooie plekken. Woon je niet in de buurt van Haarlem, dan is Skype een optie en geldt een ander tarief.
  • Doel: kritisch naar jezelf kijken en onderzoeken welke behoeftes je hebt.
  • Opdrachten voor thuis laten je daadwerkelijk in actie komen, waardoor positief veranderen makkelijker wordt.
  • Kosten: 100 euro, exclusief btw

Liefs Heidi, www.heidicoacht.nl, mail: heidi@heidicoacht.nl

Heidi kleur_portretfoto heidicoacht

Lees ook:

De regie over je eigen leven

Haal alle rotzooi uit je eten middels detox.

De balans tussen spanning en ontspanning.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.