Mijn dochter heeft een date.

Mijn puberella heeft haar eerste date. Een echte date, waar een hoop onzekerheid aan vooraf ging. Maar de date is een feit. Het wordt de bios.

Mixed feelings

Oh jongens, wat een mixed feelings! Puberella is bijna 15 dus haar interesse in de liefde is niet vreemd. Ik heb in haar en haar broers opvoeding altijd benadrukt dat je verliefd kan worden op een jongen of op een meisje. En dat dat niks uitmaakt. Puberella liet haar oog vallen op een jongen van school die ze leerde kennen op snowcamp. De jongen in kwestie liet het liggen qua initiatieven dus vroeg mijn dochter of hij het leuk vond om wat af te spreken. Dat vond hij een prima plan en de bios- date is een feit.

Zoenen op je twaalfde

Mijn gedachten gaan terug naar de jaren ‘80, vorige eeuw. Mijn eerste schreden op het liefdespad haha! Mijn kinderen vinden het raar dat ik voor het eerst zoende toen ik 12 jaar was. Als ik nu naar mijn 12 jarige zoon kijk vind ik dat ook raar.

Uit onderzoek blijkt dan ook dat jongeren van nu veel later zijn, zij hebben voor het eerst seks rond hun 18de. Dat zou te maken hebben met social media. Jongeren van nu zijn bewuster bezig met relaties en alles wat daarbij komt kijken. Ik zie dat ook terug bij mijn studenten, ze zijn serieuzer, volwassener, bewuster. Ik vind dat een hele geruststellende gedachte.

Het eerste vriendje

De jongen in kwestie ziet er in ieder geval heel onschuldig uit (ik moest zijn insta profielfoto uitvergroten om deze conclusie te kunnen trekken).
Ik probeer me cool op te stellen en niet te vragen wat zijn vader doet, en ik hoop voor deze jongen dat hij lief voor mijn dochter is. Het eerste vriendje, zo belangrijk. Denken jullie nog wel eens terug aan die eerste kus? Die eerste verliefdheid? Ik denk dat je die ervaring met je meeneemt.

De eerste. Hoe nostalgisch ik er ook van word; dit eerste vriendje van mijn mooie kwetsbare sterke fantastische dochter: ik kan ‘m altijd nog opknopen aan een hoge boom maar voor nu krijgt ‘ie het voordeel van de twijfel.

Mijn dochter heeft een date.

Lees ook:

Seksuele voorlichting: wanneer begin je ermee?

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

1 comment

  1. Saskia

    Leuk leuk leuk! Ik geniet van jouw verhalen. Zie het voor me! Ga zo door 😉😘

Type to Search

See all results