Mijn ietwat gênante craving tijdens de zwangerschap.

29 mei 2017

Je kent die verhalen wel, van zwangere vrouwen die een bepaalde craving hebben tijdens hun zwangerschap.

Tijdens mijn eerste zwangerschap had ik op dit punt nergens last van. Ik houd echt van mooi rood vlees en filet americain, maar kon het prima laten staan. Allemaal voor het goede doel he. Natuurlijk had ik wel eens zin in een lekkere biefstuk, maar echt niet dat het me dagenlang bezig hield.

Na de bevalling daarentegen MOEST ik smeerleverworst eten.

In het ziekenhuis dachten ze denk ik dat ik op een smeerleverworst dieet was of zoiets, want bij zowel ontbijt als lunch eiste ik minimaal twee boterhammen met smeerleverworst. Nee, niks anders. De filet americain die manlief heel schattig had meegenomen naar het ziekenhuis is daar in de koelkast blijven staan. Smeerleverworst moest het zijn. God knows why! Lekker voedzaam is het niet bepaald en ik vind het lekker hoor, maar ik had er echt niet naar gesmacht in mijn zwangerschap (bovendien mag je het ook gewoon met mate eten als je zwanger bent, dus het is niet eens ‘verboden’ ofzo).

Toch valt deze ietwat vreemde eetobsessie in het niet bij mijn craving in mijn huidige zwangerschap.

Ik denk en droom (I am not kidding!!) constant aan en over alcohol. Bier, wijn, likeur…. You name it! Het water loopt me al in de mond bij de gedachte aan een lekker koud witbiertje. Gesprekken met mijn nieuwe collega’s gaan binnen 2 minuten over drank. Over wat ze gaan drinken komend weekend en hoe ik na mijn verlof echt een biertje met ze ga pakken aan de bar bij het jaarlijkse bedrijfsuitje. En hoe ik dan na 1 drankje waarschijnlijk al van mijn kruk ga knikkeren. En ik ben bang dat dit dus niet perse aan hen ligt, ik wil namelijk alles maar dan ook alles horen over de wijnproeverij die je vanavond organiseert voor je vriendinnen en proef en ruik de rode wijn al bijna. Kansloos! Appen met de buurvrouw over de BBQ die zij dit weekend organiseren? Ik begin over de drank. Mooi weer? Ik denk aan drank. Ik fiets door de stad met mijn zoontje? De poster over de gratis shots bij een of andere nieuwe club trekt mijn aandacht.

Zwangerschapsdementie: hormonen zijn de baas!

Maar ik droom er dus ook over.

Laatst droomde ik dat iemand mij bij Koningsdag wodka tompoezen serveerde (ik weet niet of dit al bestaat, maar anders: gat in de markt!). En dat ik die expres op at en daarna pas ging vragen of ik wodka tompoezen dan eigenlijk wel mocht eten als zwangere. Gênant!

En no worries, ik drink braaf geen druppel. En ik eet dus ook geen wodka tompoezen. Maar deze zwangerschap houdt het ‘niet drinken’ me schijnbaar heel erg bezig. Heb al meerdere vrijdagavonden bij thuiskomst uit werk gesmacht naar een glas bier of wijn. En dat terwijl ik tussen de zwangerschap van de eerste en deze zwangerschap echt niet heel veel heb gedronken (met dank aan de slapeloze nachten). Als student lustte ik graag een biertje (of 2…. of iets meer….), maar eerlijk is eerlijk: dat is toch al wel even geleden!

Wie weet helpt het om het dan maar aan jullie op te biechten.

Of ik moet gewoon nog een week of 7 wachten en na de bevalling een glas wijn gaan scoren. Smaakt waarschijnlijk voor geen meter en valt waarschijnlijk hartstikke verkeerd op de maag. Hopelijk ben ik dan in één klap genezen van mijn mentale alcohol verslaving 😊.

Lees ook:

Zwanger en solliciteren? Gewoon doen!

Yoga tijdens de zwangerschap

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.