Mijn jongste is een brugpieper!

Na een heerlijke vakantie brak de dag aan dat jongste op zijn nieuwe fiets (de matzwarte Cortina mét houten krat voorop) en nieuwe rugzak vertrok naar de middelbare school. Dingetje hoor, voor mij, jongste leek nergens last van te hebben. Die rugzak bestelden we online op de camping in Frankrijk; grijs of blauw moest ie zijn. En zeker niet die allergrootste. Aldus. Hij vertrok. Waar ik gewend was aan het antwoord op mijn vraag: “hoe was het op school?” (Antwoord jongste: stom”) werd ik nu verrast met: “heel leuk!”

Middelbare school

De dino-broodtrommel is verruild voor een neutraal exemplaar. Fruit is lastig ivm beugel en een in stukjes gesneden appel kan natuurlijk écht niet. Een verpakt stuk peperkoek kwam door de kritische jongste-commissie. De eerste weken middelbare school heeft hij met glans doorstaan. Mijn jongste, die met zijn bijna 13 jaar al ruim 1.85m meet incl schoenmaat 46. Volgens de berekeningen groeit hij nog tot 2 meter en 2 cm….

Zijn ontwikkeling

Een slungel met te lange armen en benen. Met te grote voeten en een te lang lijf. De langste van de klas, al jaren. Ik zie mijn jongste, ik zie de roze glibberige baby op mijn buik, ik zie de dwarse peuter, de nieuwsgierige kleuter en ik zie het kind in het onhandige lange lichaam. Ik zie mijn zoon, met zijn humor, zijn droge grapjes, zijn scherpe waarneming en ik zie zijn onzekerheden, zijn ontwikkeling. Zijn verontwaardiging tegenover onrecht. Ik zie zijn dyslexie en zijn onmacht. Bovenal zie ik een goed mens waar ik ongelofelijk trots op ben.

Mochten jullie nog tips hebben voor jeans voor smalle lange jongens? H&M en Zara hebben we uitgespeeld. 

Lees ook:

Pubers in huis: intensief.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results