Mijn kind wil naar een festival.

Met een 15-jarige puberella in huis die staat te popelen om de wijde wereld in te gaan zit er niks anders op om steeds vaker heel diep adem te halen en los te laten. Mijn dochter kwam met het plan: “mag ik met vriendinnen naar een festival in Breda?”

Pillen in drankjes en vechtpartijen

Mijn eerste reactie (niet hardop): “nee natuurlijk niet”. 
Mijn gedachten gingen van pillen in drankjes naar vechtpartijen, van stiekem veel te veel alcohol drinken naar beroofd worden. 

Hardop zei ik: “dat klinkt gezellig, met wie wil je gaan en wat is het voor festival?” 😇Het bleek een dance festival te zijn met allerlei artiesten waar ik werkelijk nooit van gehoord had maar waar puberella erg enthousiast over was. Ze wilde met vier vriendinnen van school gaan, met de trein. 
Ik was ook ooit 15 jaar, mijn ouders gaven mij vrijheid (die ik absoluut heb misbruikt) en nu moet ik vrijheid geven. Vertrouwen op mijn kind. Hopen dat alle wijze lessen eruit komen wanneer dat nodig is.

Want zo werkt het toch, opvoeden.

Je stopt jarenlang allerlei waarden en normen in de opvoeding van je kind. Geeft wijze raad, geeft voorbeelden, maakt zaken bespreekbaar, probeert het goede voorbeeld te geven. En als de tijd rijp is hoop en bid je dat al het voorgaande er op het juiste moment uitkomt. 

Aldus. Puberella vertrok vanmorgen naar het festival in Breda. Met opgeladen telefoon, voldoende geld (incl muntjes om te plassen) en een opgeladen OV chipkaart. “Ik hou je op de hoogte mama” 

Bericht

Het enige bericht dat ik ontving was: “we zijn binnen!!!” Dat was geen zekerheidje want puberella en consorten zijn 15 jaar en entree was vanaf 16 jaar. Daarna werd ik niet meer op de hoogte gehouden. Ik kan jullie vertellen dat puberella en vriendin-(logee) zojuist in goede gezondheid zijn teruggekeerd uit Breda. Vol verhalen, over de muziek en over een vechtpartij. Over dronken mensen “ik dacht echt dat hij over ons heen ging kotsen” en over het binnenkomen “we zochten de knapste security uit en toen kwamen we gewoon binnen” en deze: “een hele enge jongen vroeg of we een biertje wilden maar we zeiden nee. Misschien stopt ie er wel drugs in”.

De dames. Ik ben zo trots op ze! 

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results