Mijn Netflix top 10.

Niks fijners dan heerlijk op de bank, onafgebroken, zonder reclame, een goede serie op Netflix te kijken. Ik heb een selectie gemaakt van mijn favorieten. Dit is mijn Netflix top 10.

Het is – naast chocola – inmiddels wel een verslaving te noemen denk ik. En niet alleen voor mij, maar ook voor manlief. Ik heb het over Netflix. Het liefst kijk ik elke avond een aflevering (of 3!!) van een toffe serie. Er is niks fijners dan de kids op bed te hebben, huis aan kant, laatste werk gedaan en Netflix aan.

Op zoek naar een nieuwe Netflix verslaving

Maar verslavend is het zeker. Wanneer ik eenmaal door alle seizoenen van een serie heen ben, voel ik lichte afkickverschijnselen opborrelen. Want ik wil DOORkijken.  Dit gebeurde ook afgelopen weekend. We waren begonnen aan Stranger Things, en vonden de eerste paar afleveringen leuk maar we zijn toch halverwege afgehaakt. Sci-fi is niet echt mijn genre, een te-ver-van-mijn-bed-show. Series over de middeleeuwen, ridders, trollen en talloze nutteloze afslachtingen met pijl en boog houd ik ook niet. Ik ben juist gek op de iets meer realistischere series, het drama genre denk ik.

Maar goed, afgelopen weekend hadden we dus ineens niks meer om te kijken. Na wat zoeken op Netflix konden we niet zo snel iets leuks vinden. We hebben al zoveel gezien. Daarom postte ik een oproepje op Facebook en daar kwamen echt zóveel reacties op. Superfijn, want we kunnen daardoor weer even door. En ik bedacht me dat het misschien leuk is om ook mijn eigen top 10 te delen. Dus daarom, ter inspiratie, mijn tien favoriete series!

Mijn Netflix top 10

1. Homeland.

Met stip op één in mijn Netflix top 10. Ik denk dat ik weinig series heb gezien waarbij ik zo op het puntje van mijn stoel heb gezeten bij elke aflevering. Carrie, de hoofdrolspeelster is zo goed gecast. Zij geeft de hele serie net even een andere twist. En daarnaast vond ik sommige dingen ten aanzien van terreur en Intelligence echt een openbaring. Waar gaat de serie over? Carrie Mathison, een CIA-agent, verdenkt een Amerikaanse marinier die jarenlang een krijgsgevangene was, als spion voor Al Qaida. In de ogen van de CIA is hij een bedreiging voor de nationale veiligheid. Op Netflix staan vijf seizoenen maar seizoen zes bestaat inmiddels ook al. Zit ik dus met SMART op te wachten.

Mijn Netflix top 10.

2. Breaking Bad.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik in seizoen 1 bijna was afgehaakt omdat ik het te rauw en bloederig vond, maar wat ben ik blij dat ik dat niet gedaan heb, want daarna wordt de serie echt te gek! Waar gaat de serie over? Walter White is een slimme scheikundeleraar op een school in Albuquerque. Zij vrouw raakt zwanger van hun tweede kind, en Walters wereld stort in. De dokter heeft namelijk vastgesteld dat hij niet lang meer te leven heeft. Hij lijdt aan longkanker. Om zijn eigen behandelingen te kunnen betalen en om ervoor te zorgen dat zijn gezin na zijn dood niet in een financiële crisis belandt, besluit Walter over te schakelen op een leven als misdadiger…

Mijn Netflix top 10.

The Good Wife.

Deze serie is echt een onbekend pareltje. Wij zijn er ooit zomaar in een opwelling aan begonnen en hebben in twee maanden tijd alle zeven (!) seizoenen uitgekeken. Wat een heerlijke serie om te volgen, en hij gaat nooit vervelen. De omschrijving lijkt een beetje saai, maar ik kan je beloven dat de serie echt te gek is en absoluut behoort in mijn Netflix top 10. Waar gaat The Good Wife over? De serie gaat over Alicia Florrick en haar gezin. Echtgenoot Peter Florrick (aka Mr Big in Sex and the City) is een voormalige officier van justitie en zit gevangen vanwege een openbaar seks- en corruptieschandaal. Alicia gaat na jarenlang thuis zijn als moeder terug in de advocatuur om haar twee kinderen te kunnen onderhouden. Maar ze ontdekt dat de geschiedenis van haar echtgenoot zowel voor- als nadelen met zich meebrengt in haar dagelijkse leven.

Mijn Netflix top 10.

4. Mad Men.

Het is misschien wel één van de eerste series geweest die ik op Netflix gezien heb, en ik vond hem meteen te gek! Heerlijk, die jaren ’60 vibe die je terugziet in de kleding, het interieur en het alcohol- en sigarettengebruik. Waar gaat het over? De serie draait om de medewerkers van het fictieve reclamebureau Sterling Cooper, gelegen aan Madison Avenue in New York. Centraal staat Don Draper, creatief directeur. De serie volgt Draper op zijn werk, thuis met vrouw en kinderen en met zijn minnaressen. Ook enkele collega’s van Draper worden gevolgd, vooral Peggy Olsen, die carrière maakt in de reclamewereld. Het is een wereld waarin iedereen de hele dag drinkt, rookt en vreemdgaat. Waar mannen voor veel geld slogans en campagnes bedenken terwijl ongetrouwde vrouwen notuleren. When men were men and women were skirts is de Engelse tagline voor de serie.

Mijn Netflix top 10.

Mad Men op Netflix

5. The Killing.

Wat een superspannende serie is dit! Weer zo eentje die met recht in de Netflix top 10 hoort te staan. Wel een beetje donker, maar zeker de moeite waard om te kijken. De serie is gebaseerd op de Deense televisieserie Forbrydelsen (The Killing). En als Denen series maken… nou, dan weet je het wel! De serie speelt zich af in Seattle en volgt diverse moordonderzoeken door moordrechercheurs Sarah Linden (Mireille Enos) en Stephen Holder. The Killing staat garant voor actie en drama. En misschien nog wel belangrijker, de originele serie Forbrydelsen zorgde voor misschien wel een nieuwe opleving van televisieseries. In de Verenigde Staten werd een remake gemaakt en The Killing werd uiteindelijk een Netflix Original.

Netflix top 10

6. The Crown.

Adembenemend, deze serie over Queen Elizabeth. Ten eerste is het heel interessant om een kijkje in haar leven te krijgen en ten tweede zijn de beelden echt fantastisch. The Crown vertelt een biografisch verhaal over de regeerperiode van koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk. Het eerste seizoen ging op 4 november 2016 in première op Netflix. En joepie, seizoen 2 is onderweg!

Netflix top 10

7. Gossip Girl.

Ok, shame on me dat deze in mijn Netflix top 10 staat. Ik ben vast veel te oud om dit soort series te kijken, maar ik heb er enorm van genoten. De boys en girls in deze serie leven zo’n ander leven dan ik, dat het heerlijk is om naar te kijken. Manlief heeft deze niet meegekeken, het is teveel een chickflick. Waar gaat het over? Gossip Girl vertelt het verhaal van een aantal rijke tieners die leven in de Upper East Side in New York. Terwijl ze op het punt staan naar de meest belangrijke universiteiten te gaan, gebeuren er allerlei dingen onderling. De grote vragen zijn niet: wie studeert af met het beste cijfer. Maar eerder: Wie heeft het meeste geld, wie doet het met wie, wie is de Queen Bee van het Constance Billard en natuurlijk, wie gaat met wie naar het Prom? En wie kan je beter inlichten over iedereen die ertoe doet dan Gossip Girl? Onder andere Blake Lively speelt een grote rol.

NEtflix top 10

8. Luther.

Eigenlijk is deze politieserie veel te bloederig voor mij, want er worden de meest verschrikkelijke moorden gepleegd, maar ik vond hem wel de moeite waard. Dat zal deels komen omdat Idris Elba erin speelt en van hem ben ik al fan sinds ik de serie The Wire heb gezien. Zo’n goede (en knappe!) acteur, heerlijk om naar te kijken. Waar gaat de serie over? DCI John Luther is een detective die voor de London Metropolitan Police: Serial Crime Unit werkt. Zijn positie als bewogen politieman staat altijd voorop. Zijn toewijding is een vloek en een zegen voor hemzelf, zijn geliefde en zijn medewerkers en levert hem ook veel vijanden op binnen het politiekorps. Hij onderzoekt de meest bloedige en fantasierijke moorden.

Mijn Netflix top 10.

9. Narcos

Heerlijke serie om te kijken. Narcos is een serie over de DEA-jacht op Pablo Escobar en zijn Medellínkartel van eind jaren 70 tot begin jaren 90 van de vorige eeuw. Het eerste seizoen van de serie ging op 28 augustus 2015 in première op Netflix. Op 2 september 2016 verscheen het tweede seizoen op Netflix en een aantal dagen later werden een derde en vierde seizoen aangekondigd.

Mijn Netflix top 10.

10. Friends from college.

Aan deze comedy serie ben ik afgelopen weekend begonnen op aanraden van een kennis. Ik moest er even inkomen, maar we hebben er uiteindelijk zo’n lol in gehad dat we het hele seizoen nu al uit hebben gekeken. Supergrappig! En daarom staat hij in mijn Netflix top 10. Waar gaat het over? Een hechte vriendengroep van de universiteit ziet elkaar twintig jaar na hun afstuderen weer terug en ontdekt dat de liefde er met de jaren er niet makkelijker op wordt.

Mijn Netflix top 10.

Eigenlijk kan ik nog wel even doorgaan met dit lijstje. Er zijn veeeel meer goede series, dat vind jij vast ook. Maar ik houd het voor nu even hierbij.

Ik ben super benieuwd wat jouw Netflix top 10 is. En of je nog hele goed onontdekte pareltjes kan tippen. Laat je het me weten? Ik schrijf ze op mijn tiplijst! 😉

Lees ook:

Tien dingen die ik anders doe bij mijn derde kind

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results