Minder schermtijd en meer samen spelen.

De ene hype is nog niet afgelopen, of er is alweer wat anders aan de gang. Zo gaat dat bij ons tenminste. Wij springen van Pokemon kaarten naar voetbalkaartjes, en van Beyblades en naar insecten tattoos. En zo gaat het maar door. Ik ben altijd blij wanneer het eind januari is, want dan is eindelijk de marathon aan cadeautjes voorbij. Raf is namelijk jarig in november, en daarna stormt Sinterklaas het land in, opgevolgd door kerst en aansluitend volgt Izzie haar verjaardag.

Steeds vaker achter een scherm

Ik voel me net een speelgoedwinkel als dat allemaal voorbij is. Maar dat is nog niet eens het ergste, want juist wanneer ik denk dat we komend jaar wel snor zitten met speelgoed, komt de vraag naar de Nintendo of de iPad steeds vaker. Ik vind dit lastig, Raf is zes jaar en dat vind ik best jong. Maar het hoort ook bij deze tijd. Hij ziet regelmatig zijn oudere neefjes spelletjes als Fortnite spelen, en hij wil dat ook. Samen met mijn man hebben we daarom regels bedacht over hoe vaak en wanneer hij op de nintendo of iPad mag. En we proberen steeds vaker samen met hem te spelen of spelletjes te doen. Lees hieronder hoe we dat doen.

De regels:

  • In het weekend en op woensdag mag hij een uur per dag op de Nintendo.
  • Filmpjes kijken op bijv Netflix staat hier los van, dat mag elke avond tijdens het koken en in het weekend zijn we daar wat minder streng in. Vooral ’s morgens (als wij nog willen snoozen) mogen ze lekker filmpjes kijken.
  • Is hij vergeten op woensdag op de Nintento te spelen? Dan kan dit helaas niet worden ingehaald op bijvoorbeeld donderdag.
  • Wij beslissen welke spellen wel en niet geschikt zijn.

Waar spelen we samen mee?

  • Wat hij heel erg leuk vindt om samen met ons te doen is voetballen buiten, maar ook voetballen op de voetbaltafel. Hij gaat er helemaal in op en is mega fanatiek!
  • Battles met zijn Beyblades. Dit speelgoed op momenteel een mega hype op zijn basisschool en ze battelen wat af met elkaar, en met ons dus.
  • Dino gevechten. Samen met manlief stelt hij een team van dino’s op en mijn man ook, en vervolgens ontstaan er 1 op 1 gevechten waar een winnaar uit komt (vraag me niet hoe, maar er is altijd een kampioen).
  • Ganzenborden. Regelmatig komt dit spel weer de kast uit. En huilen als ‘ie verloren heeft!
  • We doen vaak een autorace met zijn autootjes. Het zijn twee autootjes die hij tegelijkertijd een slinger geeft. Wie het verste komt is de winnaar en gaat tegen de volgende auto. Heel creatief bedacht vind ik zelf en er komt ook altijd een winnaar uit.

Wat is bij jullie populair aan speelgoed of spelletjes die je samen kan doen? Ik ben benieuwd!

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results