Mindfulness voor moeders.

Wij moeders zijn er zo goed in! Onszelf helemaal wegcijferen voor anderen. Het moet, uiteraard, goed gaan met onze kinderen. We moeten een goede vrouw zijn voor onze partner. Die vriendin die het moeilijk heeft moet gesteund worden. Heel fijn allemaal, maar wanneer denken we nu eens aan onszelf?

Onze gedachten vliegen van hot naar her. Op het werk zijn we bezig met de stapel was die thuis op ons ligt te wachten. In de ochtend denken we aan wat er die dag allemaal moet gebeuren en hoe we ’s avonds iedereen op tijd aan tafel kunnen hebben. Thuis denk je aan je werk en de dingen die daar op je liggen te wachten. Herkenbaar?

We leggen de lat zo hoog voor onszelf

Alles moet gedaan worden. En nog perfect ook. Het huis moet aan kant, we moeten een goede baan hebben en een fijn sociaal leven. Dat de relatie met onze partner onderhouden moet worden laat ik maar even achterwege, want ik heb een beetje het idee dat we dat tegenwoordig nog wel eens vergeten met de vele scheidingen die er zijn.

En dan hebben we nog niet eens gesproken over de stress die al die zelf opgelegde druk ons oplevert. Over hoeveel moeders er overspannen thuis of een burn-out hebben.

Moeders, waarom doen we onszelf dat aan?

Waarom maken we het onszelf, en vaak elkaar ook, zo lastig? Waarom kiezen we niet vaker voor onszelf? Helpen we elkaar niet meer?Het leven zou zoveel mooier en makkelijker kunnen zijn. Als we de lat voor onszelf eens wat minder hoog leggen. We de schijn dat het zo fantastisch met ons gaat niet blijven op houden. En we eens wat liever voor elkaar zullen zijn.

Want als het goed gaat met jou, dan kan je ook veel beter voor anderen zorgen. Tijd dus om vaker voor jezelf te kiezen. Jezelf op nummer 1 te zetten. Want daarmee wordt het niet alleen fijner, leuker en makkelijker voor jezelf. Maar ook voor iedereen om je heen.

De oplossing: Mindfulness voor moeders

Mindfulness, je hebt er ongetwijfeld wel eens van gehoord. Misschien heb je er ook wel een mening over. Maar weet je wat het is? En wat het voor je kan betekenen? Hoe het jouw leven een stuk leuker kan maken?

Met mindfulness train je je mind zodat je weer de controle krijgt over je gedachten. Dat je gedachten zijn bij de dingen waar je nu mee bezig bent en niet de hele tijd van hot naar her vliegen. Mindfulness leert je leven in het hier en nu. Klinkt misschien heel zweverig, maar dat is het niet. Het brengt je terug naar de dingen die echt zijn en haalt je uit je gedachten. Zorgt ervoor dat je stress en spanning los kunt laten en je jezelf ontspannen voelt.

Wauw, klinkt dat niet goed voor jou als moeder? Al die taken op je to-do list even helemaal loslaten en focussen op waar je nu mee bezig bent. Juist met kinderen is dat heel fijn, want zij leven ook in het moment. En jij kunt ze beter oprechte aandacht geven.

De voordelen van mindfulness

Oké, mindfulness dus. Maar waarom dan? Hieronder zet ik de voordelen van mindfulness voor je op een rijtje

  • Mindfulness vermindert stress
  • Het verhoogt je concentratievermogen en focus
  • Het verhoogt je empathie en compassie (Je kunt je beter inleven in je kind. Heel fijn als moeder!)
  • Mindfulness laat je stoppen met piekeren over je angsten
  • Verbetert je relaties
  • Je leert beter omgaan met emoties
  • Je geniet meer van het leven en wordt gelukkiger

Dat is een hele mooie lijst toch?!

Wil jij een mindful mama worden?

Ben jij er klaar voor om voor jezelf te kiezen? Om meer te leven in het nu? Met oprechte aandacht te genieten van de dingen die er echt toe doen? Ga aan de slag! Je zult merken dat je jezelf zoveel rustiger zult voelen. Je een stuk minder stress hebt. Tijd om te kiezen voor jezelf. Dan komt het ook helemaal goed met je kinderen. Met de relatie die je hebt met je partner. En met die vriendin die jouw aandacht goed kan gebruiken. Dit allemaal zonder dat je jezelf uit het oog verliest.

Wij je zelf thuis aan de slag met mindfulness? In deze blog lees je nog veel meer over mindfulness en vind je 5 mindfulness oefeningen waar je thuis mee aan de slag kunt

Mindfulness voor moeders.

Dit is een gastblog geschreven door Henla Vreeken van Mama met Vrijheid. Henla is moeder van 3 jonge kinderen. Zij helpt op haar blog moeders om weer aan het roer van hun eigen leven te gaan staan. Te ontdekken wat ze leuk en belangrijk vinden. Het is haar missie om ervoor te zorgen dat alle mama’s een leven vol vrijheid kunnen hebben. Een leven zonder stress en vol zelfvertrouwen.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results