Nieuw: online videoplatform met verhalen voor kinderen.

De Voorleeshoek is een online videoplatform met heel veel leuke en verantwoorde boekjes voor kinderen, voorgelezen door oprichtster Anouk. Mamaschrijft mag een kwartaalabonnement weggeven. Kans maken? Lees verder!

Sinds een maandje ben ik lid van De Voorleeshoek, een online videoplatform voor kinderen van 0-10 jaar. Het bevalt ons prima! Vooral Izzie is er gek op en vraagt vaak of ik een verhaaltje op wil zetten. De Voorleeshoek bestaat namelijk uit een collectie boeken, allemaal voorgelezen door oprichtster Anouk. Van elk verhaal dat ze voorleest zie je de tekeningen uit het boek, en het wordt begeleid door prachtige – veelal klassieke – muziek. Het is een fijne afwisseling op de filmpjes die op Netflix staan, want soms word ik eerlijk gezegd wel eens knettergek van de stemmetjes van Peppa Big en Brandweerman Sam. 

De Voorleeshoek

Iedere week komen er vier nieuwe voorleesfilmpjes online die worden ondersteund door prenten en muziek. De filmpjes zijn opgedeeld in drie categorieën. 0-4 jaar (nog geen leeservaring) 4-7 jaar (beginnende lezer) en 7-10 jaar (hebben leeservaring).

Oprichtster Anouk heeft De Voorleeshoek opgericht vanuit haar grote liefde voor voorlezen en affiniteit met muziek. Na flink wat research kwam ze er ook nog eens achter dat er op dit moment een grote leesachterstand is in het onderwijs. Maar liefst 25% van de kinderen verlaat de basisschool met een leesachterstand. Vanuit die drijfveer begon ze de Voorleeshoek, zodat kinderen meer in contact komen met leesboeken, nieuwe woorden leren via de voorleesverhalen en het een makkelijke manier is om elke dag 15 minuten met (voor)lezen bezig te zijn. 

Dit zijn een aantal boeken die nu te bekijken zijn voor kinderen van 0-4 jaar:

  • De beer en de piano
  • Mag ik eens in je luier kijken?
  • De ballerina
  • Mijn badje vliegt

Dit zijn een aantal boeken die nu te bekijken zijn voor kinderen van 4-7 jaar:

  • Dit is een boek vol monsters
  • Een reu.. reu.. reuzeslang
  • De mooiste vis van de zee
  • Sterren en planeten

Hoe werkt het?

Je kan een abonnement bij De Voorleeshoek afsluiten voor Euro 3,99 per maand, Hiervoor ontvang je:

  • Wekelijks nieuwe voorleesverhalen
  • Toegang tot alle voorleesfilmpjes

De filmpjes zijn te bekijken via je laptop, iPad en telefoon.

Winnen: kwartaalabonnement op de Voorleeshoek

In samenwerking met Anouk mag ik een kwartaalabbonnement weggeven voor het online videoplatform de Voorleeshoek. Wil jij graag zo’n abbonnement ontvangen voor je kind(eren)? Reageer dan in een comment op mijn Facebookpagina. Over ongeveer een week maken we de winnares bekend.

Lees ook: 

Erkenning is alles wat we willen.

Hoezo, oma wil niet oppassen?!

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results