Op mama-vakantie.

Mariska ging op mama-vakantie. Een vakantie zonder man, en zonder kinderen. Een aanrader!

“Mama gaat een paar daagjes weg, maar na een paar nachtjes slapen kom ik weer thuis.” Het peuter snoetje kijk me onbegrijpend aan. “Ik ga eventjes op vakantie.” Je ziet de raderen draaien. “Ga je dan naar het strand mama? Ik wil ook naar het stra-hand!”

Tja, hoe leg je een driejarige uit dat jij op vakantie gaat en hij niet mee mag?

Afgelopen woensdag vertrok ik voor vier dagen naar Porto met een goed vriendinnetje. Een lekkere stedentrip om als vriendinnen weer even goed bij te praten maar vooral ook even uit te rusten en uit de dagelijkse hectiek te stappen. Even op mezelf na in 3 jaar tijd 2 kinderen te hebben gekregen en 2 keer van baan te zijn gewisseld. Weer voelen hoe het ook alweer was om ‘Mariska’ te zijn naast ‘mama’. En ’s ochtends rustig opstaan in plaats van om 05:15 uit je bed te worden gegild. Echt bijtanken dus, zodat ik er weer tegen kan. Een weekend om mooie dingen mee te maken met een vriendin en in gesprekken wat verder te komen dan ‘hoe gaat het nu op je werk’.

Ik kan het iedereen aanraden, in welke vorm dan ook.

Al ga je een nachtje bij een vriendin logeren of even een dagje uitwaaien aan het strand. Ik realiseer me dat een stedentrip zonder man of kinderen een beetje decadent is, maar oh, wat heb ik er van genoten. Dus mocht je het je kunnen veroorloven: doen!! Ik heb uitgebreid ontbeten, uitgeslapen, tot in de late uurtjes gedanst en vooral heerlijk gekletst en in de zon gezeten. En nogmaals: in andere (minder prijzige) vormen is het ook heerlijk om er echt even uit te zijn zonder de kinderen. Vakantie.

Op Moederdag landde ik op Schiphol. En toen ik er tijdens de vlucht over nadacht wist ik hoe ik het mijn peuter zou gaan uitleggen: “Mama was op mama-vakantie.” En dat vat het perfect samen.

Lees ook:

Dit zijn de leukste korte vakanties.

New York: dit zijn de beste tips en hotspots.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results