Opvoedtips van Mia

Opvoeden is niet altijd makkelijk. Daarom zijn tips van andere moeders zo leuk!

Mia (33) is mama van Demi (4) en Sem (2), vestigingsmanager bij Unique Uitzendbureau te Amsterdam, werkt 28 uur per week.

Mia noemt zichzelf geduldig, consequent en ondernemend. Ze trekt er vaak op uit met de kids. Het allerbelangrijkste vindt Mia dat het gezellig is. Linksom of rechtsom. Al blijft opvoeden een grote uitdaging. Lees hier Mia haar opvoedtips:

Wat zijn voor jou de lastige momenten/situaties en hoe houd je je hoofd koel?

De ochtend- en avondstress op de werkdagen zijn pittig. Er moet van alles en dan ook nog eens in een kort tijdsbestek: kinderen op tijd in de kleren, 10-uurtje klaar, broodje klaar, zelf nog douchen en een beetje make-up etcetera. En dan ook nog zorgen dat je op tijd op school en je werk bent. In de middag weer haasten naar de BSO, crèche, naar huis, koken….

Mia’s ultieme tip: een goede voorbereiding is het halve werk! En ik vertel ze van tevoren altijd wat ik van ze verwacht. Bijvoorbeeld: Als je je broodje op hebt gaan we je kleren aan doen. Vanuit het niets iets van ze verwachten, dat werkt echt niet!

Hoe creëer je een ME TIME-moment en wat doe je dan? En met wie? Of juist alleen?

Mijn me-moment is elke maand 1 dag vrij nemen op een dag dat de kinderen naar de BSO/crèche zijn. Een ideale dag voor de kapper, shoppen, lekker niksen, een middagslaapje en een uitgebreid diner voor mij en mijn vriend. Verder loop ik twee keer in de week hard en dit is ook echt een me-moment. Lekker uitwaaien en het hoofd weer leeg. Ik ben dan het liefst alleen. Dus zonder iemand om me heen.

Quality time met je kind. Wat doe je dan?
Op de woensdag en de vrijdag neem ik altijd echt even de tijd voor de kinderen. De woensdag en vrijdagochtend zijn speciaal voor mijn zoontje Sem. Onze dochter is dan naar school en hij krijgt dan even lekker 1 op 1 tijd. Beetje knuffelen op de bank, naar de speeltuin, samen thee drinken met chocola erbij. De middagen gaan we vaak wat leuks doen, even naar Artis of de geitenboerderij bijvoorbeeld.

Wat is volgens jou de ultieme tip voor drukbezette mama’s?

Op de dagen dat ik alleen thuis ben omdat mijn vriend een aantal dagen per week in het buitenland werkt, maak ik het mezelf nooit moeilijk. Ik zorg voor een makkelijke maaltijd (vaak kippensoep met brood) en doe het vooral rustig aan. Mijn grootse tip: (dit duurde overigens wel 2 jaar om dit onder de knie te krijgen) Laat de boel de boel. Een prima is ook voldoende. Het hoeft niet perse perfect!

Plan je met je bewust tijd vrij om samen met je vriend/vriendinnen te zijn?

Ik plan absoluut tijd om met mijn vriend samen te zijn. Misschien nog wel iets te weinig, maar een weekendje samen weg, een etentje of naar een feestje houdt het leuk! We hebben net weer een nieuwe oppas, dus ik zal weer eens wat ‘Mia/Erwin-avondjes’ inplannen.

Daarnaast plan ik ook tijd in om leuke dingen te doen met vriendinnen. Weekendjes weg, stappen, shoppen, verzin het maar. Spontaan lukt dit helaas niet altijd meer, de agenda’s moeten vaak maanden van tevoren getrokken worden. Als werkende moeder moet alles toch in het weekend gepropt worden.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results