Over ons superrelaxte semi-stressloze ochtendritueel

22 september 2016

Net als voor de meeste mama’s bestaat mijn ochtendritueel uit een hoop gehaast. Voor we met gepoetste tanden en gekamde haren plus alle gymtassen, lunchpakketten, violen, trombones en huiswerk op de fiets naar school zitten hebben we er een absolute militaire exercitie op zitten.

Minder stress

Voor dit schooljaar hebben we bedacht om zonder stress de deur uit te gaan, en tot nu toe lukt dit wonderwel. Na 7 jaar ervaring met de lagere school lijk ik de ochtendspits onder controle te hebben. Of de controle juist los gelaten te hebben, wat volgens mij een voorwaarde is voor het verminderen van stress. Er zijn teveel ochtenden voorbij gegaan waarbij we -elkaar de schuld gevend- op zoek waren naar fietssleutels, haarelastiekjes, de oplader van de elektrische tandenborstel, ontbrekende schoenen, of gewoon een heel kind, wat zich geheel begrijpelijk met een stripboek op de wc verstopt had.

Lees ook: Over scheiden, gezond leven en relativeren

Relaxed ochtendritueel

Geïrriteerd en gespannen de kinderen aan hun dag laten beginnen, dat willen we niet meer. Dit jaar zorgt iedereen boven de 2 jaar er zelf voor dat ie op tijd klaar staat, met alle overlevingspakketten voor die dag aan zijn/ haar zij.

Glimlachen!

“Glimlachen!” verman ik mezelf, terwijl ik wil gillen, als er nog een kind ondersteboven op de bank hangt met een Donald Duck, terwijl zijn klasgenootje op de afgesproken tijd voor de deur staat, gekamd, gepoetst en alle noodzakelijke tassen op zijn rug. “Sh#t… het lukt zijn moeder wél altijd!” valt mijn inwendige criticus mij aan. Zo’n gedachte helpt niet. Glimlachen helpt daarentegen wel, het maakt endorfine en dopamine aan, wat pijnstillend en stressverlagend werkt, en gedachten die niet helpen zijn zo weer verdwenen.

Weer bijna op tijd..

Terwijl ik breeduit lachend mijn lekkere, creatieve, spontane, (en daardoor soms bloed onder de nagels vandaan halende) kind zonder énig tijdsbesef, aan zijn haren naar de gang gesleept heb, geven we elkaar in de deuropening een high-five: weer bíjna op tijd de deur uit, lachend en maar met een beetje stress.

Goedemorgen allemaal!

Lees ook:

Stress? Ga zelf eens aan de oplader
Vijf tips om je relatie leuk te houden

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Gezond eten. Het draait om de balans. - mamaschrijft - […] die er een obsessieve leefstijl op na houden die zelfs mij de mond doet openvallen. Een ochtendroutine ziet er…
  2. Gebroken nachten door Hammie de hamster * mamaschrijft - […] Over ons superrelaxte semi-stressloze ochtendritueel Mama gaat (eindelijk) mee op schoolreisje […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.