Pre Menstrual Snake.

Jaloezie kleurt me groen en geel als de derde vriendin in een korte tijd verteld dat ze zwanger is. En nu hoor ik je denken, maar Rianne jij vertelde de vorige keer dat je helemaal geen tweede kind wilde, waarom ben je dan jaloers?

De bevalling

Dat zal ik je vertellen, het heeft namelijk niks te maken met het krijgen van een (tweede) kind, maar alles met de zwangerschap. De mededelingen herinneren me aan mijn eigen zwangerschap, de zwangerschap waarin alles nieuw was en waarin je -eventueel samen met je partner- het krijgen van een baby kan romantiseren. Een zwangerschap waarin de horrorbevalling jou nooit zou overkomen, een zwangerschap die gevuld is met prachtige echo’s en vol ongeduld is, omdat je zo graag wilt weten hoe je kind eruitziet. Ik hield van mijn zwangerschap.

Maandelijkse moodswings

Maar waar ik nóg veel meer van hield was het bijkomende feit dat ik tijdens mijn zwangerschap geen last meer had van mijn maandelijkse moodswings die twee weken aanhouden en elke twee weken terugkomen, een snelle rekensom doet je beseffen dat ik 50% van mijn adolescente leven (en ik ben adolescent sinds ik elf was en voor het eerst menstrueerde) tot mijn overgang dus chagrijnig door het leven ga. En chagrijnig is hier het understatement van de eeuw. Het vervelende is ook nog eens, dat deze klachten sinds ik zwanger ben geweest en moeder ben geworden wel verzesvoudigd lijken.

PMS-klachten

Ik ben me gaan verdiepen in deze PMS-klachten en onderzoek leert me dat het inderdaad klopt dat vrouwen na hun zwangerschap en na hun dertigste ergere klachten kunnen hebben! Ik vind het op zijn zachts gezegd raar dat hier niet meer over geïnformeerd wordt en dat ik zelfs na enkele keren dit aan te hebben gegeven aan de huisarts, met de mededeling naar huis wordt gestuurd dat ik dan maar aan de pil moet gaan. Maar de pil kan deze klachten verergeren en in mijn geval bleek dat ook het geval. Inmiddels bijna twee jaar en drie verschillende pilsoorten verder, mocht dit niet baten en heeft het mijn klachten niet geholpen. Ook de vitaminen en preparaten die bij de natuurwinkels te vinden zijn, hebben mij allen niet geholpen. Zo heb ik maandenlang teunisbloemolie geslikt en ben ik zelfs met 5thp begonnen, maar daar kreeg ik rare bijwerkingen van.

Orthomoleculaire therapie

Na een middagje googelen ben ik erachter gekomen dat ik niet de enige ben die met dit probleem kampt en dat er zoiets bestaat als een orthomoleculair therapeut. Orthomoleculaire therapie kan helpen bij onder andere: PMS-klachten, zwangerschapsklachten, overgangsklachten, chronische vermoeidheidsklachten en depressie en angstklachten. Ik heb direct het contactformulier ingevuld en hoop snel op intake te mogen komen om eindelijk iets te doen aan deze PMS-klachten die me 50% van mijn leven veranderen in een soort hippe versie van Medusa.

Oproep!

Wat ik me afvraag, hoe is het met alle andere moeders op dit gebied, zijn de klachten bij jullie ook verergerd na jullie zwangerschap(pen) of juist afgenomen misschien? En klopt mijn zelfverzonnen theorie dat vrouwen die juist tijdens hun zwangerschap transformeren in Medusa, geen of weinig last hebben van PMS- klachten? Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaringen.

Lees ook:

Over ‘goed bedoelde’ opmerkingen tijdens de zwangerschap

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results