Puber op studiereis.

Puberella is op studiereis. Alle vierdeklassers zijn een week op reis. Waar wij vroeger naar de Ardennen gingen en op uitwisseling naar Duitsland, kunnen de huidige vierde jaars kiezen uit een scala van bestemmingen. De mijne koos voor Marokko en daar is ze nu dan ook. Met haar vriendinnen “want dat is het verst weg”.

Geen korte rokjes en broekjes

Tijdens de voorlichting op een maandavond school kregen we als ouders de benodigde informatie over de reis. Afleveren op Eindhoven AirPort met paspoort, zorgpas en koffer. In die koffer mochten geen korte broekjes (waar billen uitvallen), korte rokjes en hemdjes met spaghetti bandjes ingepakt worden. Wel lange rokken, schouderbedekkende shirts en een sjaal om hoofd en schouders mee te bedekken. Kijkend naar puberella was ik het daar sowieso mee eens.

Puberella kocht een knielange rok (want niet aanwezig in haar garderobe) en nam mijn enorme sjaal mee. Ik ontvang al de hele week enthousiaste appjes en prachtige foto’s. Wat een geweldig mooi land is Marokko en hoe gaaf is het om een nieuw land, een nieuwe cultuur, een andere wereld te ontdekken met 20 leeftijdsgenoten en twee docenten.

Loslaten

Ik gun haar Marokko én de hele wereld. Maar het concept ‘loslaten’ vind ik lastig hoor. Ik probeer me natuurlijk op te stellen als de moeder die haar kind alles gunt. En dat is ook zo hoor, écht! Maar we hebben het hier wel over mijn mooie. Mijn knappe. Mijn prachtige meisje. En ik zal blij zijn als ze zondag weer thuis is. En ik zal genieten van haar verhalen. Van haar ervaringen en van haar stappen in de wereld die ik haar meer dan gun.

Maar die lange rok en die sjaal, ik vind het wel iets hebben.

Puber op studiereis.
Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results