Snel een leuke oppas nodig? Die vind je op oppassen.nl.

Ik was op zoek naar een lieve en betrouwbare oppas voor mijn kindjes, en mocht daarom oppassen.nl uitproberen. Wat een fijne site is dat! Binnen no time vond ik een leuke oppas.

Ons jongste meisje heeft de drie maanden aangetikt. En het is zo’n cliché, maar wat zijn die drie maanden toch vliegensvlug voorbij gevlogen. Ze doet het ontzettend goed en ze is echt een hele relaxte baby. Ze eet goed, slaapt goed, is niet zuinig met lachjes en bovendien huilt ze echt nauwelijks. Heel erg fijn. Met ons gaat het ook goed. We hebben onze draai als gezin van vijf gevonden en zitten er lekker in. Ook ik voel me bijna (op wat overtollige kilo’s na) weer helemaal de oude. En dat betekent dat ik ook weer regelmatig zin heb om de deur uit te gaan, om af te spreken met vriendinnen, of lekker te eten met manlief. Maar met opa’s en oma’s die niet om de hoek wonen, is het noodzakelijk voor ons om een oppas in te schakelen. Maar hoe vind je nou iemand die leuk, lief, betrouwbaar en ook nog eens betaalbaar is? Best lastig! Het liefste vind ik via iemand die ik ken een leuke oppas, maar niet iedereen is er heel happig op om zijn oppas te delen. Logisch ook.

Betrouwbare oppassite

Daarom ging ik op zoek naar betrouwbare websites waar oppassers worden aangeboden. Er zijn er best wel wat, maar waar moet je nou zijn? Toevallig werd ik ongeveer maand geleden gevraagd om oppassen.nl eens uit te proberen, het grootste oppas platform in Nederland met maar liefst 50.000 oppassers. Ja dus, dat wilde ik wel!

Hoe werkt oppassen.nl?

Nadat ik een premium account ontving, heb ik allereerst een profiel aangemaakt en de app voor de telefoon gedownload, want die hebben ze ook. In mijn profiel heb ik verteld wie we zijn, en waar we naar op zoek zijn. In mijn geval is dat iemand die doordeweeks een halve dag kan komen oppassen en ook op vrijdag- en of zaterdagavonden wanneer wij de hort op gaan. Ik plaatste een mooi fotootje van ons erbij en heb toen mijn profiel online gezet. In een razend tempo kreeg ik heel veel berichtjes van allerlei oppassers uit mijn buurt maar ook uit andere delen van Amsterdam. Hele leuke mailtjes, van heel verschillende types. Ik ben een selectie gaan maken van oppassers die me aanspraken. Vaak geven ze al aan of ze eventuele diploma’s (zoals EHBO/ Pedagogisch medewerker) hebben en wanneer ze graag zouden willen werken.

Eenmaal in gesprek vroeg ik ook wat ze graag verdienen. Dat scheelt weer teleurstelling achteraf. En de meisjes die het beste pasten bij mijn wensen heb ik uitgenodigd voor een kennismaking bij mij thuis. En uit die meisjes heb ik één meisje gekozen dat doordeweeks komt oppassen en heb ik nog twee meisjes ‘achter de hand’ voor het weekend. Daar ben ik superblij mee en ik kan het daarom iedereen aanraden.

Het vinden van een oppas kost je bijna niets. Ze vragen geen hoge bemiddelingskosten, alleen voor het reageren op oppassers. Daarvoor betaal je 9,95 EUR per maand. Deze is iedere maand opzegbaar. Dus je zit nergens aan vast en je kan zoveel en zo vaak als je wilt reageren op, en berichten sturen naar oppassers. Echt superhandig, want door de app op je telefoon kan je snel schakelen.

Nog even de voordelen van oppassen.nl op een rij:

  • Je vindt gemakkelijk een oppas in jouw buurt.
  • Je vindt reviews en referenties bij de oppassers (heel handig, zo hoor je wat anderen van de oppas vonden).
  • De identiteit wordt geverifieerd d.m.v. telefoonnummers en emailadres.
  • Je kunt gemakkelijk via de app (iOS en Android) berichten sturen naar de oppas/ouder.

Ook zijn er recent wat nieuwe features toegevoegd. Zo kan je een videoprofiel aanmaken waarin je jezelf kan introduceren en er is een afsprakenplanner gemaakt waarmee je gemakkelijk een afspraak kan plannen met de oppas.

Hoe vind je nou een goede oppas? Tips!

  • Wat vind jij als ouder belangrijk (welke eigenschappen moet de oppas hebben, ervaren oppas, huiswerkbegeleiding?).
  • Doe een intakegesprek vooraf  zodat je elkaar goed leert kennen. Er bestaat een voorbeeld intakeformulier hiervoor.
  • Maak duidelijke afspraken met de oppas zodat hij/zij weet wat er wordt verwacht.
  • Check referenties en reviews over de oppas.
  • Uiteraard is het allerbelangrijkste: er moet een klik zijn tussen de kinderen, jij zelf en de oppas!

Meer informatie vind je op www.oppassen.nl.

Lees ook:

Hoezo, oma wil niet oppassen?!

Attachments

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results