Speedo’s en aquagym.

Ik ben in Frankrijk. Met echtgenoot en kinders. Voor het eerst kamperen we niet, maar hebben we onze intrek genomen in een stacaravan op een camping aan de Atlantische kust. De stacaravan heeft een houten veranda en staat 100 meter van het strand. Onze campingburen zijn niet Nederlands en dat vind ik top. Burengeluiden klinken toch net wat gezelliger in het Frans (ik tel de lelijke krijsende verwende Franse achterbuurpeuter niet mee tot de gezellige geluiden, ik heb al meerdere boze blikken naar zijn ouders gezonden en ik heb zin om heel hard te krijsen als hij net slaapt).

De camping is van het soort met slagboom en animatie. Voor de prijs van 1 nacht tukken hier kunnen zeker 7 Bossche daklozen overnachten in de lokale nachtopvang.

De Speedo

Vanmorgen toog ik met kinderen naar La Piscine; een zwemparadijs met glijbanen en palmbomen. En ligstoelen vol met hele bruine mensen. Alle mannen in Speedo want dat is verplicht in La Piscine. Nu ben ik over het algemeen geen fan van de gemiddelde man gehuld in Speedo. Zo confronterend en nietsverhullend eerlijk. Maar er is altijd een uitzondering.

Lees ook: Het leed dat de camping heet.

Aqua Gym

Rondzwemmend troffen we de daily aqua-gym groep; in een apart bad dreven zeker 35 dames van middelbare (mijn) leeftijd. Voor de groep stond op de kant een gespierde pezige diepbruine man met zijn haar in een staart in een heel klein mini-broekje de oefeningen voor te doen. Zijn mini-broekje weerhield hem er niet van zijn benen in de lucht te gooien en aanstootgevende bewegingen met zijn heupen te maken. De dames van middelbare (mijn) leeftijd en ik vonden dat helemaal niet erg. Ik besloot even nonchalant te blijven hangen om de moves van deze camping-Adonis te bekijken. Aan het einde van de les dook hij als toegift met zijn kleren aan via een dubbele salto het bad in en zwom een ererondje tussen zijn 35 vrouwen van middelbare (mijn) leeftijd.

Ik ga morgen weer naar La Piscine. Dat snappen jullie. Mijn waardering voor de Speedo neemt toe.

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results