Stressvrij is onhaalbaar

21 april 2011
Stressvrij is onhaalbaar

Wendy en Rianne van Gezinnig

Het doel van Gezinnig is om drukke moeders te voorzien van handige tips en producten om de spitsuurtijd makkelijker te laten verlopen. Mijn interesse is gewekt. Want, een groot of klein gezin, stressvolle momenten heb je standaard een paar keer per dag. Dus tips en trics van Gezinnig? Kom maar door!

Maar eerst vraag ik Rianne, één van de oprichtsters, hoe het idee is ontstaan en tot stand is gekomen (want, even wat inside information: ik zit zelf altijd vol ideeën die naar mijn menig een gat in de markt zijn, maar ze daadwerkelijk uitvoeren ho maar. Te druk, teveel afgeleid, geen tijd, toch maar niet…) Rianne steekt van wal: ‘Wendy en ik waren elkaars achterbuuf in de periode dat Gezinnig is ontsproten (najaar 2007). Wendy is mama van zonen Gijs en Wouter en ik heb dochter Mijntje en zoon Eme. Tijdens borrels en woensdagmiddaguitjes bespraken we regelmatig hoe pittig het is om baan en gezin te combineren. ‘Hoe doe jij dat? En wat werkt bij jou?’  We maakten weekoverzichten van papier, bekeken elkaars lijstjes (voor oppassen, boodschappen, vakanties) en besloten dat we onszelf en alle ‘combimoeders’ van Nederland ten dienste wilden zijn met informatie en producten waar je écht iets aan hebt. We zijn gaan zoeken, ontwerpen, inkopen en produceren en in oktober 2008 is de site Gezinnig.nl gelanceerd.

Inmiddels woont Wendy in Maastricht en Rianne in Amsterdam. De ondernemende mama’s werken dus volledig volgens de ‘nieuwe-werken-methode’. Mailen, bellen en skypen als het hen uitkomt. ‘Soms logeren we bij elkaar en je vindt ons regelmatig in de Verkadefabriek in Den Bosch. Daar zitten we dan aan de koffie om wakker te worden tot en met de koffie na het diner.’

‘Slimme dingen voor drukke gezinnen’

Stressvrij is onhaalbaar

Een van de leuke producten van Gezinnig.

Rondstruinend op Gezinnig zie ik allerlei originele en praktische spullen die de alledaagse dingen (opvoeden, plannen, koken, op vakantie gaan, relatie en vriendschappen) leuker en makkelijker maken: Slimme dingen voor drukke gezinnen. Van handige planners tot praktische memobloks en educatief vertier.

‘We kopen bestaande producten in die we ‘gezinnig’ vinden en we produceren zelf de producten die uit eigen ideeën en ervaringen ontstaan.’ Een aantal van de zelf gemaakte producten zijn: het Kletsboek! (een enig invulboek voor ouders en kinderen van 6+ waardoor je met elkaar in gesprek raakt), het 7 dagen bord (een magnetische weekplanner zodat een kind kan zien hoe zijn/haar week er uit ziet) en begin mei verschijnt Tienerklets! (een variant op het Kletsboek maar dan voor pubers).

BV Gezin

Ik vraag me af hoe Wendy en Rianne het zelf ervaren om en mama en ondernemer te zijn. ‘Toen onze kids er waren beseften we dat we een heuse BV moesten runnen, de BV Gezin. De combinatie van werk ( we werken allebei circa 32 uur per week onder school- en opvangtijden en regelmatig komt daar een avond of middag in het weekend bij) en zorg is pittig. Hoe ga je tussen alle verplichtingen door om met planningen, oppassen regelen, de taakverdeling, efficiënt huishouden, gezond koken enzovoort? Wij zijn nog elke dag happy dat we als zelfstandig ondernemer flexibel kunnen werken. Het is de drukste baan ooit, maar in tegenstelling tot een baan in loondienst hebben we nu veel minder stress als er een kind ziek is of er ineens een dansvoorstelling wordt gegeven op school.’ Rianne is eerlijk: ‘Ons leven is sinds de komst van Gezinnig wel veranderd, maar voor ons zijn de dagelijkse valkuilmomenten er ook nog hoor. We maken uiteraard wel veelvuldig gebruik van de producten en wijsheden van Gezinnig. Maar stressvrij is een onhaalbaar plan, dus dat streven we ook niet na.’ Heerlijke nuchterheid. Ik hou ervan.

Tot slot vraag ik naar wat handigheden waar ik direct mee aan de slag kan. Makkelijk toepasbaar zeg maar. Hierbij: Maak gebruik van een gezinsplanner. Digitaal of van papier, wat je wilt. Overzicht geeft rust en ruimte, en je vergeet minder en besteed aandacht aan heldere communicatie binnen je gezin. Maak afspraken, evalueer, wat zijn ieders wensen, heb je elkaar goed begrepen? Dat geldt natuurlijk voor ieder bedrijf, maar zeker in de ‘organisatie’ van je eigen gezin. Gezinnig.nl laat zien hoe je dat en meer kunt doen, op luchtige en speelse wijze!

Ga echt even kijken. Krijtfolie, een soepkalender, een 30 minuten coach voor je dwarse kind of voor jezelf… Zoveel keus en alles heerlijk praktisch en leuk!! Meer informatie en inspiratie vind je op www.gezinnig.nl. Op naar een gestructureerd leven! Nou ja, sort off…..

 

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.