Terugblik 2016 en best gelezen artikelen van afgelopen jaar.

Ik blik even terug op 2016, een bijzonder jaar voor mij! En gelukkig met veel mooie, ontroerende en inspirerende blogs.

Het is zo’n cliche, en ik zeg het elk jaar weer, maar wat is 2016 toch weer snel voorbij gevlogen! Het lijkt wel of de tijd met kinderen nog sneller voorbij gaat als de tijd daarvoor. En als ik terugkijk op 2016 vond ik het oprecht een bijzonder jaar voor mij. Ik mocht Mamaschrijft overnemen in september, iets wat ik altijd al graag wilde en waar de vorige eigenaresse Heidi mij de kans voor gaf. Superblij mee, want wat heb ik intussen veel mooie, emotionele en bijzondere verhalen gelezen en gedeeld, leuke mensen ontmoet en veel gave samenwerkingen en winacties mogen opzetten met mooie bedrijven.

Bedankt

Ook ben ik dankbaar voor de geweldige mede-mama-bloggers die samen met mij elke week een prachtig verhaal weten te publiceren. Dat is juist wat Mamaschrijft in mijn ogen zo leuk maakt om te lezen: unieke, authentieke en échte verhalen van moeders. Zonder getrut en getut, gewoon zoals het is. Maar ook ben ik heel blij met prachtige blogs vol interieur inspiratie voor mama en kind, gezond en lekker eten en sinds kort ook mooie DIY’s die je met je kinderen kan maken.

Kinder perikelen

2016 was het jaar dat Raf naar school ging. Een hele happening en gelukkig gaat alles goed en vindt hij het leuk! Ik merk wel dat het ook veel is, maar hij was echt zo toe aan meer uitdaging dat hij het prima weet vol te houden. En dan mijn kleine meisje Izzie, wat vond ik het heerlijk om weer een dreumes in huis te hebben. Ik kan zo genieten van al die woordjes en zinnetjes die ze tegen me brabbelt en de overload aan kusjes die ik gedurende de dag krijg. Ze maakt me heel vaak aan het lachen. Terwijl tegelijkertijd ik het soms best wel pittig vindt met twee kids. Vooral wanneer ik hele dagen thuis ben met ze. Hoeveel activiteitjes kan je bedenken op een dag? En dan zit Izzie ook best wel behoorlijk in de twee = nee fase.

Afgelopen week maakte ik voor het eerst in mijn moederschap mee dat ze languit voor de kassa’s in de Albert Heijn op de vloer ging liggen omdat ze boos was. Huilend en schreeuwend heeft ze daar 10 minuten lang zonder sokken en schoenen aan gelegen. Die trok ze woest uit toen ze zich eenmaal had laten vallen. Stiekem moest er ik er eigenlijk best om lachen, maar dan vooral omdat ik het eindelijk ook eens meemaakte!

Dit lazen jullie massaal op Mamaschrijft

Bovenstaande, maar ook alle andere dagelijkse situaties die we meemaken met onze kinderen, leveren gelukkig dan wel weer fijne inspiratie voor leuke blogs op. En daarom vind ik vandaag de perfecte dag om de top 15 van best gelezen artikelen in 2016 op Mamaschrijft te delen. Hier komen ze!

 1. Voeding als medicijn
 2. Interieur trends voor 2017
 3. Fantasievol spelen met de autobaan van Way to Play
 4. Superfood voor je baby en dreumes: avocado
 5. Over scheiden, gezond leven en relativeren
 6. Als kind opgroeien in Amsterdam: do or don’t
 7. Drie recepten voor verantwoorde tussendoortjes
 8. Van babykamer naar kinderkamer met Saartje Prum
 9. Bijzonder verhaal: “Het had zo anders moeten zijn.”
 10. Design, vintage en historie in het kindvriendelijke Lloyd Hotel
 11. Heeft je kind moeite met inslapen? Deze tips helpen.
 12. Bevallingsverhaal: de ontmoeting met mijn gynaecoloog
 13. Speelgoed opruimen. Met deze tips een leuke klus
 14. 10 hotspots in Amsterdam: neem vooral de kids mee
 15. De betutteling begint bij het pierenbadje

2017

Wat heb ik nog op de planning voor volgend jaar? Genoeg! In elk geval zou ik graag meer bijzondere verhalen van andere moeders willen delen. Ik denk dat veel mama’s hier soms steun uit kunnen halen, omdat ze de situatie herkennen. Of iemand kennen die hetzelfde heeft meegemaakt. Ook hoop ik meer focus te kunnen geven aan de categorieën reizen en fashion waar ik dit jaar al een start mee heb gemaakt. En heb ik zelfs heel nieuws te delen. Maar daarover binnenkort meer!

Tips?

Mocht jij nou nog leuke ideeën hebben over mooie artikelen of onderwerpen waar je graag mee over zou lezen? Laat het me dan vooral even weten via leonievoormamaschrijft@gmail.com. Ook zou ik graag nog een blogger erbij willen die precies weet welke items, artikelen, speelgoed, kleding en boeken leuk zijn voor kinderen. Of iemand die een expertise heeft, bijvoorbeeld kinderpsycholoog, huisarts, voeding of iets anders waar je graag je ervaring over deelt. Mocht je dit lezen en interesse hebben… juist, even mailen!

Het allerbeste voor 2017!

En last but not least, iedereen bedankt die maandelijks met ons meeleest en Mamaschrijft ook liked op Facebook. Ik wens jullie het aller-allerbeste voor 2017. Dat al je wensen en dromen maar mogen uitkomen en geluk en gezondheid je niet in de steek laten. Een HAPPY 2017!

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results