Tips om mooie foto’s van je kind te maken

12 oktober 2016

Sinds ik kinderen heb maakt de camera van mijn iPhone echt overuren. Want naast het feit dat ik elke dag geregeld een foto maak van alle in mijn ogen geweldige momenten, maak ik ook meteen een reeks van 6 of 7 foto’s. Zodat ik keuze heb. De helft is namelijk overbelicht of zoon- en dochterlief bewegen net te wild, waardoor de foto één grote waas is geworden.

Tijd voor selfies!

En ja, ik maak me ook schuldig aan selfies. Om naar mijn ouders te sturen, of naar papa wanneer hij weer in het buitenland is. Maar ook wanneer we een dagje weg zijn of als ik alleen met de kinderen ben. Mannen zijn over het algemeen niet zo heel erg van de foto’s maken, dus om ervoor te zorgen dat ik er zelf ook nog eens op sta, komt een selfie goed van pas. En nee, mijn selfies komen niet allemaal zo mooi uit de verf als ik gehoopt had. Ben ik de enige of heb jij daar ook wel eens last van? Komt goed! Want na het lezen van dit artikel weet jij precies hoe je de mooiste foto’s maakt.

Slechte selfie

Een ‘slechte’ selfie los je gemakkelijk op met het gebruik van een selfiestick. Je weet wel, zo’n ding wat een verlengde is van je arm en waar je hilarisch veel over in het nieuws leest omdat één of andere toerist achteruit de gracht in is gelopen tijdens het maken van een selfie. Maar, als je een beetje je hoofd erbij houdt, dan is hij wel superhandig! Met een selfiestick heb je de mogelijkheid om je smartphone in verschillende posities te houden, vanaf verschillende afstanden. Zo krijg je jullie er samen altijd goed op en hoef je ook geen mensen in de omgeving te vragen voor het maken van een foto. Ideaal!

Special effects

Om de leuke momenten van jullie samen een extra effect te geven, is een opzetlensje een aanrader. Het opzetlensje plaats je voor de camera van bijvoorbeeld je iPhone 6 of Blackberry telefoon, waarbij je keuze hebt uit drie verschillende effecten. Verwijder voor het plaatsen van het opzetlensje eerst het Blackberry DTEK50 hoesje, zodat het klemmetje van het opzetlensje goed geplaatst kan worden. De verschillende effecten bestaan uit het ‘wide-angle’effect, het ‘macro effect’ en het ‘fish-eye’ effect. Het ‘wide-angle effect’ is ideaal als je een breed stuk van de omgeving met jullie op de foto wil hebben. Stel je staat bijvoorbeeld samen voor een mega grote speeltuin en je móet dit moment even vastleggen, dan is het gebruik van de wide-angle een aanrader. Wil je samen in een natuurlijke omgeving op de foto, zoals een dierentuin, dan is het ‘macro-effect’ handig. Het ‘fish-eye’ effect is geschikt voor jullie ‘crazy moments’ samen. Dankzij de speelse bolling geeft het een grappig effect aan de foto. Wees wel extra voorzichtig tijdens het maken van de foto’s met het opzetlensje, want je hoesje zit er niet meer omheen om je telefoon te beschermen!

FotoBooth

Naast alle activiteiten, vind je het ook leuk om de momenten van rust vast te leggen. Zo geniet je er bijvoorbeeld erg van als je kleine druifje even zijn favoriete spelletje speelt op jouw MacBook. Zo lief en vrolijk zit je kleintje er dan bij, daar moet wel een foto van gemaakt worden. Zorg er wel voor dat je MacBook ‘childproof’ is en bescherm hem bijvoorbeeld met een passende MacBook Pro 15 inch hoes, zoals een kunststof of marmeren hardshell. Vergeet niet de foto’s met regelmaat op te slaan op bijvoorbeeld een externe harde schijf of je MacBook.

Stilzitten

Last but not least, om een goede foto te maken van je kind is het handig als hij stil zit. Kinderen en stilzitten is niet echt een combinatie. Wat soms helpt is afleiden. Ik roep regelmatig: “Hey, zit daar nou een olifant in de hoek?!” Uiteraard werkt dat niet altijd meer bij mijn bijna-kleuter, maar wel bij de jongste.

Succes!

Lees ook:

Kinderkamer inspiratie met IXXI

Vrouwen krijgen steeds later hun eerste kind

0 reacties

Trackbacks/Pingbacks

  1. Prachtige minimalistische, handgemaakte sieraden. * mamaschrijft - […] Tips om mooie foto’s van je kind te maken […]

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Leonie Lindeboom

Mijn naam is Leonie, welkom op mijn website! Ik ben (uiteraard) moeder van inmiddels 3 kindjes. De jongste is nog een baby. Wij wonen in het altijd bruisende Amsterdam. Ons leven is vaak druk en chaotisch, maar bovenal is het heerlijk. Met ons vijven genieten we van alles wat de stad ons te bieden heeft en dat is elke dag weer een feest én een uitdaging. Genoeg om over te schrijven dus. Dit schrijven doe ik overigens niet alleen, maar samen met een aantal andere mama bloggers die allemaal hun eigen visie op hun leven met kids hebben. Veel leesplezier! Ben je ondernemer en wil je je bedrijf presenteren aan de leukste mama’s van Nederland? Of wil je zelf graag bloggen? Stuur een mail of bel even: leonievoormamaschrijft@gmail.com | 06-42204869.

Mis niks! Mamaschrijft op social:

Ook leuk om te lezen

Excuses van een nachtmoeder.

Excuses van een nachtmoeder.

Joske had zich altijd heilig voorgenomen om haar kind nooit bij haar in bed te laten slapen. Maar nu ze zelf een slechte doorslaper heeft, wil ze excuses maken.