Top 5 veranderingen als je een kindje hebt.

En dan is ‘ie er… je kindje. Uiteraard ben je helemaal blij en kun je nog even genieten omdat je verlof hebt. Zelf ben ik nu ruim 7 maanden verder en verbaas ik me soms hoe mijn leven is veranderd. Je hebt geen keus, het gaat vanzelf en het moet ook wel. Wat ik de grootste veranderingen vind? Hier mijn top 5.

1. Beslissen over mijn eigen tijd

Oke, ik wist dat een kind je hele ritme zou gaan veranderen, maar dat ik zo erg aan mijn eigen vrijheid verknocht was, dat wist ik niet. Nu, 7 maanden later, zit het nog steeds niet in mijn systeem. Op woensdag heb ik mama-dag. MAMA dag dus. Dat betekent dat je met volle aandacht een dag met je kindje doorbrengt. Maar een baby kan nog niet zoveel. En ik heb geen geduld en wil zoveel mogelijk nuttige dingen doen op een dag. Dus. Ja. Dat gaat niet echt samen. Ik heb veel woensdagen gehoopt dat ‘ie een goede slaapdag had. Dit klinkt zo niet aardig, maar niks doen terwijl je baby op zijn rug in de box ligt voelt zo nutteloos. We zijn namelijk ook net verhuisd. Dus genoeg te doen. Maar het lijkt wel of hij het aanvoelt. Bij de opa’s en oma’s slaapt ie uren, bij mij niet. You get what you deserve. Laten we er maar vanuit gaan dat hij graag maximaal van mij wil genieten. Nu moet ik de rust nog vinden om ook mijn volle aandacht aan hem te geven. Want dat verdient hij. Hebben meer ouders hier last van?

2. Lekker weekend

Yes het is vrijdag!! Lekker relaxen, langzaamaan doen. Oh nee, gewoon ook om half 7 opstaan. Voordeeltje; je hebt wel veel aan de dag. Maar zie punt 1, wanneer je iets kunt doen beslist de kleine man of vrouw.

3. Papa en mama

Je relatie. Die wordt anders. Ik hoor hier zelf ook wel eens negatieve geluiden over, maar ik moet zeggen dat ik dit een positieve verandering vindt. Je ziet ineens een andere kant van elkaar. Helpt elkaar en krijgt respect voor dingen waar je dat misschien eerder niet voor had. Maar misschien heb ik dan ook wel een goede vent.

4. Minder werken

Tja. Ik ben van 40 uur naar 32 gegaan. En ik moet zeggen, dat vind ik nog steeds niet makkelijk. Ik houd van hard werken en weten wat er speelt. Ik heb de 8 uur minder werken onderschat. Je mist echt dingen. Je moet dingen anders organiseren. En ook dat, na 4 maanden weer aan het werk te zijn, heb ik nog steeds niet onder de knie. Iemand tips?

5. Geluk

Niet dat ik eerder niet gelukkig was. Maar zo’n extra persoontje in je leven laat je ook weer even weten hoe goed je het eigenlijk hebt. En hoe leuk je leven is. Je staat bij meer dingen stil. Bent trots als ie voor ’t eerst omrolt (ook al was dat per ongeluk en meer het lot van de zwaartekracht), en geniet als je om half 7 nog lekker even met z’n drietjes in bed kan knuffelen. Ja, om half 7 ’s ochtends dus. Wie had dat gedacht!

War vond jij de grootste verandering? Let me know!

Share this post:

Volg Mamaschrijft

Leave a Reply

*

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Type to Search

See all results